Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts
Document

(Fra Francesc M. Sánchez) Podem dir que l’evangeli de Joan és un evangeli madurat. La imatge que veiem és que és un evangeli diferent que el dels sinòptics. En els sinòptics trobem històries concretes, de guarició, les grans paràboles de Jesús... I en el de Joan, el Jesús que presenta és més el resultat d’una teologia, i no tant el Jesús històric, el Jesús de Natzaret.

L’evangeli de Joan és un evangeli que ja en el segle II l’anomenaven l’evangeli pneumatològic, l’evangeli de l’Esperit, de la mística.

Tot evangeli és un camí cap a Déu, ens vol expressar el misteri de Déu, però potser sant Joan ho fa amb un llenguatge molt més cuidat, amb un pensament més elaborat. I possiblement, per això és també un evangeli que atreu tant l’atenció. El mateix sant Francesc el cita contínuament. Anselm Grün, entre altres autors, diu que s’ha trobat gent fins i tot d’altres religions que l’evangeli de Joan els ha captivat pel seu llenguatge, per les seves paraules, per la seva manera de presentar el misteri del Crist.

Mirarem quines són les paraules importants i que fan referència a la imatge de Jesús que ens transmet sant Joan. (Llegir més)

Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.