Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts

Per a tu, ¿què és la bellesa? ¿I com crees bellesa a través de la música?
Per a molta gent és evident que diferents formes d’art ens evoquen bellesa. Quan a vegades es fa una cosa una mica lletja, que és comparar les arts, es diu que la música és l’art més espiritual. És veritat que la música té una connotació i un aspecte d’art eteri, no palpable, que el fa més espiritual potser que alguna cosa més palpable com un quadre o una obra arquitectònica. És més màgic, al meu entendre també. Per tant, té aquest sentit de culte a la bellesa però amb aquest al·licient, una mica de màgia, que potser no tenen altres arts.

Els compositors, els instrumentistes, els que ens dediquem a fer música, diem que aquest aspecte, si ens el creiem, és un aspecte profund, important. Un compositor que es proposi fer, compondre, crear bellesa, és una mica agosarat, perquè la bellesa en si l’ha creada Déu i a Ell ens devem; però sí hi ha la idea de voler ser una mica "transmissors” d’aquest art diví, en tenim una mica l’obligació, però ho fem a la nostra mesura d’éssers limitats. L’aspecte de la música com a creadora de bellesa, jo el tinc present, malgrat pugui semblar una mica prepotent perquè la bellesa absoluta la crea Déu i la tenim en Déu. Però sí ens hi podem apropar una mica, si tenim aquest pensament de bellesa-espiritualitat que la música ofereix. (Llegir més)

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.