Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Ramon Bassas - CR) “Jo recomano ‘Bon dia Vida’, del grup Gertrudis”, em diu de seguida l’Anna-Bel Carbonell. “És una cançó fresca, alegra i que parla de la vida i del món des de la senzillesa, a vegades ens cal simplificar, contemplar i oxigenar-nos una mica”, diu. I tarareja... “Bon dia cel, bon dia ocells.... Bon dia Vida, bon dia a canviar-ho tot sense cap por... Bon dia de nou aquest món que gira i gira, bon dia de nou aquest món que tu respires...”. Aquesta és una cançó d’aquest any, de fet, d’ara mateix, llançada com a “cançó d’estiu” d’aquest grup rumbero de La Garriga, amb prop de vint anys de trajectòria, que repetiran amb alegria en força festes majors d’aquest agost.

“L’estiu és un bon temps per la música,oi?”, li demano. “L’estiu és temps de vacances, de vacances en família, de compartir temps amb amics, de dedicar-se un mateix espais de contemplació, de passeig, de lectura, d’escoltar música distesa”, respon. “A mi m’agrada molt la música; escoltar-la a un volum baixet, que no em molesti mentre passejo, condueixo, llegeixo o trastejo per casa”, segueix, “de fet, la música sempre m’acompanya, perquè ‘canturrejo’ , o perquè n’escolto o perquè la toco amb la guitarra i canto”. Sens dubte, ‘Bon dia Vida’ s’hi escau plenament.

L’Anna-Bel ha dedicat tota la seva vida a treballar o fer voluntariat en allò que l’apassiona: el món de l’ensenyament formal, i l’educació social treballant en diverses entitats socials. A Catalunya Religió escriu al blog “Siri”. “El que faig és publicar, sempre que tinc alguna cosa a dir i compartir, petites i senzilles entrades”, ens explica,”tot i que sempre que se’m demana alguna altra col.laboració miro de fer-la”.

“Com va ser que comencessis a col·laborar al portal?”, li pregunto. “En realitat veig demanar jo si podia tenir un espai dins de la secció de blogs, donat que m’agrada molt escriure i col.laboro amb diverses revistes”. Per l’Anna-Bel Carbonell, “Catalunya Religió s’ha convertit en un diari digital (i ara també en paper) de referència dins l’àmbit religiós  i eclesial català, amb un tarannà obert i dialogant, i em sembla que continuarà ple de vida i creixent”

“I on escoltaràs la cançó de Getrudis, aquestes vacances?”, faig. “Aquest estiu gaudiré de la platja i la piscina, de passejar i de viatjar”. “On aneu?”, xafardejo. “Amb la família ja hem anat un cap de setmana al Parc del Montsec, a l’Observatori Astronòmic, un espectacle natural molt especial. I després, hem viatjat a Finlàndia a gaudir de la natura, arribar fins a Lapònia i descobrir la cultura sami, i hem aprofitat per fer una escapada i arribar fins a St .Petersburg i visitar la ciutat i el Museu de l’Hermitage i contemplar un quadre de Rembrandt que sempre m’ha captivat per com representa tant emotiva escena —sobretot les mans del pare— de l’evangeli de Lluc del retorn del fill pròdig i tan ben narrada al llibre de El retorn del Fill pròdig de Nouwen”. El món gira gira, sí, però em temo que l’Anna-Belel fa girar més.