Vés al contingut
Catalunya Religió
Santa Teresa Jornet Aitona
Galeria d'imatges

Bisbat de Lleida Aitona ha celebrat aquest dissabte la festivitat de santa Teresa Jornet, coincidint amb el 126è aniversari de la mort d'aquesta religiosa aitonenca, fundadora de les Germanetes dels Ancians Desemparats.

El bisbe Salvador Giménez ha presidit la missa celebrada a la capella de la Llar Santa Teresa Jornet d'Aitona, plena a vessar de residents, familiars i personal del centre. A més, com ja és tradició, l'Ajuntament d'Aitona ha aprofitat la celebració de Santa Teresa, patrona de la gent gran, per homenatjar les persones del poble que enguany han arribat als 80 anys i a les parelles que celebren les noces d'or dels seus casaments.

En la seva homilia, el bisbe Salvador ha volgut destacar la importància de la celebració de la missa per als crisitians i ha recordat que "Santa Teresa Jornet sempre va tenir en Jesucrist crucificat el seu model, com a exemple del sacrifici que va fer per tots nosaltres". Així mateix, també ha fet referència a l'Evangeli d'avui, on Jesús diu als que l'escolten que, a l'hora del Judici Final, Déu tindrà en compte allò que cadascú hagi fet als altres homes com si ho hagessin fet directament a Ell.

Al final de la Missa, s'ha pogut venerar la relíquia de Santa Teresa Jornet, nascuda a Aitona el 1843 i morta a Llíria (València) el 1897. Després s'ha fet la foto de família amb la gent gran homenatjada i els matrimonis que enguany celebren les noces d'or i, posteriorment, s'ha fet un petit refrigeri.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.