Dia:  Dissabte, 13 de juliol
Hora:  de 17:00 a 21:00
Lloc:  Parròquia de Sant Miquel. Barcelona
Parròquia de Sant Miquel
Carrer de Sant Miquel, 39 , 08003, Barcelona
Pregària

Processó de la Mare de Déu del Carme al Port de Barcelona

El 16 de juliol diverses poblacions de la costa catalana celebren la festivitat de la Mare de Déu del Carme, la patrona de la gent de mar. Mariners, pescadors i tota mena de navegants li reten culte perquè els protegeixi dels perills més habituals del mar.

Actes presidits per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona

A Barcelona la festa se celebra a la Barceloneta, el barri mariner per excel·lència de la ciutat. La festa és organitzada per la confraria de pescadors del barri, que cada any el dissabte més proper al 16 de juliol treu la imatge de la Mare de Déu del Carme a la parròquia del barri en processó. Després de recórrer les aigües del port es fa una missa presidida per la Mare de déu en un altar improvisat al moll, on se li fan ofrenes. Finalment, la festa es clou amb una actuació d’una coral de la Barceloneta, un element molt tradicional del barri.

La tradició arrenca a les 17 h de la parròquia de Sant Miquel, a la Barceloneta, on els fidels han dut la figura en braços per l’avinguda de Joan de Borbó fins al moll dels Pescadors. Un cop allà, es puja a bord d’una golondrina on s’ha fet una processó i una ofrena floral. També l’han acompanyada desenes de barques i pescadors per commemorar el dia dels mariners. A les 19 h i un cop a terra, s’ha celebrat una missa a la zona del moll, on hi ha les xarxes. Els membres de la Confraria de Pescadors ofereixen ofrenes de flors i peix i un cop acabada la missa, es clou la celebració amb una cantada d’havaneres.