Vés al contingut
SM
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Catedral de Girona
Adreça (carrer i número)
Plaça de la Catedral
Municipi
Girona
Nom de l'entitat organitzadora
Manaies de Sant Daniel
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Concert de Música Antiga de Girona

MÚSICA ANTIGA DE GIRONA

És una associació dedicada a la difusió de les partitures existents a l'arxiu de la Catedral de Girona dels S.XVll i S.XVlll mitjançant concerts i l'edició de CD’s.

Són el resultat dels geni dels diferents mestres de la capella de música de la catedral composades tant per les cerimònies litúrgiques – amb textos llatins – com per les celebracions paralitúrgiques en llengües usuals, tant en castellà com en català.

En aquest concert ens oferiran obres de Josep Gaz, Manuel Gòmina, Francesc Juncà i Giovanni Pergolesi.

Compra la teva entrada fent click aquí

el servei de venda d'entrades és ofert per l'empresa Entrapolis.com

El festival de música sacra STABAT MATER és una iniciativa gironina de l’associació civil i cultural “Manaies de Sant Daniel”. Ens proposem donar un relleu especial als gèneres musicals que la tradició litúrgica de Quaresma, Setmana Santa i Pasqua ens ha llegat. Oratoris, Rèquiems, Passions, Cantates, Motets, Misereres i el mateix Stabat Mater, que és, podríem dir, el poema més conegut de la litúrgia d’aquest moment de l’any.

Stabat Mater, en efecte, fa referència a un poema llatí medieval atribuït a Jacopone da Todi que descriu el dolor de Maria al peu de la creu del seu fill crucificat.

Stabat Mater dolorosa
Juxta crucem lacrimosa
Dum pendebat filium...

El poema ha estat musicat per la majoria dels grans compositors de la història de la música, de Palestrina, Victoria, Monteverdi o Pergolesi a Handel, Haydn, Vivaldi, Schubert, Verdi, Rossini, Poulenc, Penderecki o Pärt, entre molts d’altres músics reconeguts. Ara bé, també hi ha una nombrosíssima colla de compositors oblidats que, tot i haver fet notables aportacions a aquest gènere i a d’altres del mateix període litúrgic, han quedat oblidats als arxius de les antigues capelles de música, per exemple al de la catedral de Girona. Voldrien ajudar a redescobrir aquests tresors amagats.

L’objectiu d’aquest nou festival és, per tant, doble. D’una banda, volem aportar a la vida cultural de Girona i del país en general una oferta musical de qualitat que, dirigida als amants de la música i sense pretensions de guerra cultural, remarqui amb tota la naturalitat la formidable herència que representa la música sacra de tradició cristiana. De l’altra, volem oferir uns programes mixtos en què les creacions dels compositors més cèlebres s’alternin amb altres de molt menys coneguts, per bé que de bella alçada musical. Els més famosos ens ajudaran a fer conèixer els eclipsats. D’aquesta manera contribuirem a propagar el treball que investigadors, cors i orquestres del país fan en el sentit de recuperar el tresor artístic dels compositors i mestres de capella que, per múltiples raons i malgrat la seva vàlua, han estat oblidats.

Comencem aquest any de manera modesta, amb tres concerts. Però aspirem que, amb els anys, es consolidi com a cicle anual fins al punt que puguem encarregar concerts a orquestres, grups i cors de renom internacional.

Confiem que la nostra iniciativa tingui bona acollida i que arreli en la vida cultural de la ciutat per donar sentit a aquell vers de J.V. Foix: “M’exalta el nou i m’enamora el vell”.

A continuació us oferim informació dels 3 concerts de música que hem organitzat juntament amb un enllaç des d’on podreu efectuar la compra de les entrades

COR DE L'EMPORDÀ

Dissabte 17 de febrer de 2024, a les 18:00 hores a la Catedral de Girona.

Compra la teva entrada fent click aquí

CAPELLA DE SANTA MARIA DEL PI DE BARCELONA

Diumenge 3 de març de 2024, ales 18:00 hores a la Catedral de Girona

Compra la teva entrada fent click aquí

MÚSICA ANTIGA DE GIRONA

Dissabte 16 de març de 2024, a les 18:00 a la Catedral de Girona

Compra la teva entrada fent click aquí