Dia:  Dimarts, 21 de gener fins dimarts, 21 d'abril
Hora:  de 18:00
Hora:  a 20:00
Lloc:  Fundació Joan Maragall  . Barcelona
Organitza:  Fundació Joan Maragall
Telèfon:  93 488 08 88
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Fundació Joan Maragall  
Carrer València, 244 2n , 08007, Barcelona
Curs

'Blanquerna' i el 'Llibre d'amic e amat', de Ramon Llull

TALLER DE LECTURA: EL “BLAQUERNA” I EL “LLIBRE D’AMIC E AMAT” DE RAMON LLULL: INVITACIÓ A UNA AVENTURA ESPIRITUAL TRANSFORMADORA

A càrrec d’Albert SOLER

Amb aquest taller -limitat a 15 assistents- volem donar l’oportunitat d’aprofundir en grans obres, des del punt de vista del diàleg fe i cultura, propi de la Fundació. El Romanç d’Evast e Blaquerna és una novel·la desmesuradament exagerada: explica la història d’un noi que es converteix en el motor d’una renovació universal (ni més ni menys!). I, tanmateix, Ramon Llull no era un babau somniatruites: se sabia limitat però alhora amb una creativitat desbordant que atribuïa a una gràcia divina; coneixia molt bé el món en què vivia; no va deixar mai de confrontar-se amb la realitat, no es va cansar mai d’adaptar els seus procediments i les seves estratègies a les realitats que l’anaven interpel·lant. El que Llull pretenia amb el Blaquerna ―i amb el Llibre d’amic e amat, que en forma part― és convidar el lector a emprendre una aventura espiritual com la del protagonista de l’obra. Aquest taller proposa una lectura meditativa de les dues obres; una lectura atenta, pausada i recurrent dels textos, amb la voluntat de deixar-se’n interpel·lar.

  • Dimarts 21 de gener de 2020 Blaquerna, Llibre II (2): l’ermità Blaquerna, un camí iniciàtic. Llibre d’amic e amat (3)
  • Dimarts 18 de febrer de 2020 Blaquerna, Llibre III: el bisbe Blaquerna i el món urbà. Llibre d’amic e amat (4)
  • Dimarts 17 de març de 2020 Blaquerna, Llibre IV: el papa Blaquerna i la dimensió universal. Llibre d’amic e amat (5)
  • Dimarts 21 d’abril de 2020 Blaquerna, Llibre V: l’ermità Blaquerna i la mirada contemplativa. Llibre d’amic e amat (6)