Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia) A l’Escola Pia Catalunya ha organitzat un club de lectura online. Cada mes l'escola recomanarà  un parell de llibres i els lectors podran compartir les seves opinions a Club de Lectura. "Hem engegat aquesta iniciativa aquest curs i ens agradaria que qualsevol persona de la nostra comunitat educativa hi pogués participar". La programació serà trimestral i els comentaris, moderats.

Aquest mes de novembre proposen la distòpia Fahrenheit 451 de Ray Bardbury, d'un dels millors autors de ciència-ficció. El llibre, publicat l’any 1953, s’ha convertit en un clàssic de tots els temps en el tema de la promoció de la lectura. Per altra banda proposen El cavaller de l’armadura oxidada de Robert Fischer. Un llibre publicat l’any 1987 i del que ja se n’han fet més de 87 edicions.

Per què un Club de lectura on line?

Amb el projecte Escola Pia vol obrir horitzons a persones que no tenen el temps per a poder-se trobar i dialogar amb altres afeccionats a la lectura. La proposta està oberta als qui els seria més fàcil poder seguir una experiència de lectura i diàleg a través d’un bloc. "Les TIC ens permeten d’oferir possibilitats noves pels enfeinats i que no disposen de moments per a reunions prèviament programades. No voldríem que es perdessin les grans oportunitats d’una lectura pausada i raonada que és, en definitiva, a la que invitem perquè n’hem constatat el valor formatiu i la fruïció que se’n deriven".

Club de lectura presencial

Aquest projecte s’emmarca en una iniciativa de foment dels Clubs de lectura. L’Escola Pia d’Olot, Mataró i Granollers ja tenen un en marxa.