Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(MEGC) Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha expressat el seu condol per la defunció de Joan Castellsagué i Planas, fundador de l'AEiG Sant Esteve de Granollers. Castellsagué va morir divendres als 92 anys d’edat. Juntament amb la seva dona, Trini Piqué, i d’altres persones, va ser un dels promotors i impulsors del moviment escolta de Granollers, com es pot llegir al llibre Escoltisme a Granollers 1958-1969 publicat l’any 2010.

A l'entrevista que se li va fer en motiu del 40è aniversari de l'Agrupament Sant Esteve, explicava que es va llençar de cap a l'empresa de fundar un agrupament perquè "aleshores, teníem molt assumit l'esperit de servei i compromís amb la comunitat". “Tenia 35 anys, quatre o cinc fills, era pluriempleat, estava a diverses entitats –l'Excursionista, la Sardanista, el Centre Catòlic, etc., i de tant en tant el pare em cridava per fer-li un cop de mà al l'hort... Però tenia clar que, si havia d'ensenyar què era l'escoltisme, ho havia de viure”.

Al llarg de la seva vida va participar activament a entitats culturals i socials de la seva ciutat. Gran aficionat a la muntanya, va formar part de l’Agrupació Excursionista de Granollers, i també de l’Agrupació Sardanista de Granollers.

El funeral es van celebrar, amb una gran assistència de familiars i amics, el passat diumenge a la parròquia de Sant Esteve.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.