Salta al contenuto principale
2 Catalunya Religió Lun 11/01/2016

(Laura Mor –CR) "L'adolescència és una etapa apassionant, de passió amorosa i de passió de patir". El consultor pedagògic Juanjo Fernández s'expressa amb optimisme i franquesa quan es refereix a com "els adolescents són d'extrems" però que sempre "necessiten adults de referència que mirin el futur amb tranquil·litat". Amb l'objectiu de desmuntar falses etiquetes i d'oferir eines als educadors per fer possible la comunicació entre pares i fills, ha escrit i il·lustrat 30 manaments per tractar amb adolescents. El llibre forma part de la col·lecció 'Familiaforum' i l'ha publicat l'editorial Claret.

"Què passa en el meu interior que no domino?". És una de les preguntes que es fan els joves en aquesta etapa de trànsit. Fernández la descriu com un moment "de revolucions i de renúncies" i remarca la importància de posar-se en la seva pell. Ho fa amb un dels seus manaments, el número 16: "Recordaràs com et senties tu quan eres adolescent". En aquest vídeo, posa com a exemple el diàleg entre Maria, Josep i un Jesús pre-adolescent. Quina resposta els va donar quan el troben al temple, després d'haver-lo perdut tornant de Jerusalem?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.