Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
roma-pelegrinatge-confraria-montserrat

Abadia de Montserrat Amb motiu dels 800 anys de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, el Santuari de Montserrat ha organitzat un Pelegrinatge a Roma, que tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre. Les inscripcions per a participar-hi es poden fer fins al 30 d'abril.

El programa del pelegrinatge inclou nombroses activitats diferents per celebrar l'aniversari de la Confraria de Montserrat. El divendres 6 d'octubre a la tarda a Santa Maria in Trastevere tindrà lloc una ballada de sardanes per la pau i una pregària amb la Comunitat de Sant'Egidio.

El dissabte 7 d'octubre s'espera participar en l'audiència que el papa Francesc tindrà amb la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. A la tarda, als afores de la basílica de Sant Pau tindrà lloc una ballada de sardanes i un concert de l'Escolania de Montserrat.

D'entre els actes més importants, s'ha programat una audiència amb el Papa i celebracions amb Joan Josep Omella i Manel Gasch

El diumenge 8 d'octubre, els participants del pelegrinatge escoltaran l'Àngelus i participaran de la missa de la basílica de Sant Pere del Vaticà que presidirà l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella. A l'església de la Mare de Déu de Montserrat de Roma s'hi farà una ofrena floral i es cantarà el Virolai.

Finalment, el dilluns 9 d'octubre abans de tornar a Barcelona, l'abat de Montserrat, Manel Gasch, presidirà una missa pels confrares difunts a la basílica de Santa Maria la Major.

Un programa subjecte a canvis

El preu del pelegrinatge és de 625 €, incloent-hi el transport i l'allotjament. Per formalitzar la inscripció i la reserva de plaça cal ingressar, abans del 30 d'abril, la quantitat de 150 € en el compte que s'informa en el programa de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. Des de l'organització insisteixen que el programa encara està subjecte a canvis.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.