Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Incendi-pont-vilomara
Fotografia: Jordi Pujolar (ACN).

(CR) L'alt risc d'incendis i el pla de prevenció establert per la Generalitat de Catalunya aquest divendres han afectat ja a 154 activitats de lleure del país. Això ha implicat rutes, campaments i camps de treball suspesos o bé traslladats en algun nucli habitat. Davant d'aquesta situació, el Moviment de Centres d'Esplais Cristians de Catalunya (MCECC) té clar que es tracta de mesures que s'adapten al context i a la situació del moment, però denuncia que aquest treball preventiu s'hauria pogut dur a terme durant les setmanes prèvies entre les federacions i la Generalitat.

"Es podrien haver buscat solucions de manera més eficient i sense tants maldecaps per a les entitats de base". Ho afirmen en un comunicat que signen conjuntament amb Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i altres associacions de lleure educatiu i que aquest difós aquest dissabte. Hi reivindiquen "un treball col·laboratiu" entre aquestes organitzacions ila Generalitat. I és que remarquen que són ja 3.807 assistents, entre monitors i participants, que han hagut de buscar una alternativa en poc més de 24 hores.

"Cal abocar tots els esforços per garantir la imprescindible tasca social i educativa"

En el mateix comunicat, les entitats demanen que "es vetlli per acompanyar als equips de caps i monitores en la gestió de crisi". Asseguren que cal proporcionar una alternativa de pernoctació en equipaments públics per "garantir la tasca educativa". També reclamen que la despesa econòmica per fer front a aquests canvis no recaigui en les entitats i les famílies que en formen part. "Cal abocar tots els esforços per garantir la imprescindible tasca social i educativa que fan les entitats del nostre país tot l'any", diuen.

A més, les federacions i organitzacions subratllen les conseqüències del canvi climàtic. Animen a treballar conjuntament per desplegar polítiques públiques que "permetin confeccionar una resposta resilient davant el nou escenari esdevingut". "Malgrat la crisi climàtica, cal garantir el dret d'infants i joves a gaudir del lleure educatiu en condicions de seguretat", conclouen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.