Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Fundació Comtal) Molts joves migrants han tingut l'oportunitat d'accedir al mercat laboral per primera vegada gràcies al canvi de la llei d'estrangeria que el consell de ministres va aprovar aquest octubre. És el cas del Hassan, un jove que acompanya la Fundació Comtal de La Salle Catalunya i que, amb la modificació de la llei, ha obtingut la renovació del permís de residència i ha aconseguit feina.

"Vaig estar en un centre de menors fins que vaig fer 18 anys i em van fer fora". Així relata la seva arribada a Catalunya el Hassan, un jove de la llar Germà Adrià de la Fundació Comtal. Explica que va estar un temps al carrer i que, amb l'ajuda de la Fundació, va obtenir un pis. A l'hora de buscar cursos i feina, "tinc un educador que m'ajuda molt amb el tema dels papers i l'administració", explica. Ara, gràcies al canvi de llei, li han renovat el permís de residència, ha obtingut el de treball i ha aconseguit una oferta de feina d'un any.

L'oportunitat de futur del Hassan

Va arribar a Barcelona amb 17 anys "volent sostenir un procés d'inclusió social basat en la formació i el treball", expliquen des de la Fundació de La Salle Catalunya. Asseguren que el jove no tenia una xarxa de suport ni recursos adequats per fer-ho. Un procés migratori "dur i perillós". Quan va arribar a Barcelona va ser tutelat per la DGAIA i va estar en un CRAE fins que el març del 2019, va fer 18 anys.

A la Fundació Comtal se li va oferir un espai segur perquè el jove es pogués desenvolupar com a persona formant-se a nivell formatiu i adquirint les habilitats suficients per ser autònom.

Durant aquest temps, la seva preocupació principal ha estat poder renovar el seu permís de residència que ha aconseguit gràcies a la modificació de la llei d'estrangeria. El jove agraeix enormement aquesta oportunitat laboral, que ha fet millorar significativament la seva qualitat de vida i properament la de la seva família.

Una reforma que obre oportunitats als joves migrants

El mes d’octubre passat, el consell de ministres va aprovar la reforma del reglament de la llei d’estrangeria perquè s’eliminessin moltes de les barreres que dificultaven viure i treballar legalment a joves que han migrat sols des dels seus països d’origen amb l’objectiu de tenir una vida millor.

Fins ara, per a aconseguir el permís de treball es necessitaven uns requisits inassolibles que vulneraven greument els drets de les persones migrants.

La llei exigia ofertes de contracte d’un any a jornada completa o mitjans propis de vida molt difícils d’aconseguir. Gràcies a aquest canvi en la llei, molts joves migrants han tingut l’oportunitat d’accedir al mercat laboral per primera vegada per a poder complir els seus somnis i inquietuds.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.