Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
manresa-any-ignasia

Jesuïtes La ciutat de Manresa celebra aquests dies els darrers actes del programa de commemoració dels 500 anys del pas d'Ignasi de Loiola per aquesta ciutat. Per aquest motiu, la comunitat de jesuïtes de Manresa ha dirigit una carta a l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, expressant el seu agraïment per les iniciatives dutes a terme durant tot aquest temps. "S'acaba l'Any Ignasià, però s'obre el temps de recollir fruits", diu el superior de la comunitat dels jesuïtes de Manresa, David Guindulain, qui signa la carta.

En la carta d'agraïment al consistori i a la ciutat, els jesuïtes asseguren que el relat de la vida del pelegrí s'ha convertit, de forma natural, "en un relat significatiu per a totes les persones que han volgut participar en els diferents actes d'aquesta programació". Una vida del pelegrí que defineixen com a "paradigma existencial per a la família ignasiana".

David Guindulain reconeix que “la memòria latent de sant Ignasi a Manresa, no només s'ha fet present sinó que ha interpel·lat maneres de fer i de ser, tal com ho faria el 1522”. Els jesuïtes de Manresa celebren la progressiva implicació de la ciutadania, que permet “apropar-nos els uns als altres, descobrint tot el que podem fer quan compartim mirada vers un mateix horitzó”. També assenyalen valors com l'austeritat, l'escolta, la universalitat i tants d'altres que han estat inspiradors de l'Any Ignasià.

Mantenir col·laboracions i seguir transformant

D'altra banda, el text recull l'impacte que l'esdeveniment ha tingut per a la comunitat, ja que ha permès descobrir com s'han valorat des de la ciutat noves dimensions del sant. "Es tanca l'Any de l'efemèride, però s'obre el temps de recollir fruits i mantenir col·laboracions, deixant que el relat inspirador del pelegrí segueixi transformant-nos", acaba la carta.

Els actes en memòria de sant Ignasi s'han dut a terme dins del projecte Manresa 2022, impulsat per l'Ajuntament de Manresa amb la participació de diferents institucions de la societat civil i també pel Centre d'Espiritualitat de la Cova de Sant Ignasi.

Tot i que el programa Manresa 2022 s'hagi allargat fins al 2023, els jesuïtes van clausurar oficialment l'Any Ignasià el 31 de juliol passat tancant la Porta del Jubileu del Santuari de Manresa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.