Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
arrels-sant-ignasi-increment-9
Forografia: Fundació Arrels Sant Ignasi.

ARRELS SANT IGNASI La Fundació Arrels Sant Ignasi ha tancat la seva memòria de l’exercici anual del 2022 amb un increment d'un 9% de persones ateses de forma directa a la ciutat de Lleida. La directora d’Arrels Sant Ignasi, Rosa Majoral, apunta "que nosaltres augmentem les persones ateses no és un indicador positiu, és una conseqüència de les desigualtats creixents d’aquesta societat i de la vulneració dels drets de les persones".

Aquest increment del 9% de persones ateses és causat per la comparativa entre l’any 2021, que es va donar el servei a 2.124 persones, i 2022 que en van ser 2.337, o sigui 213 persones més que l’any anterior. Des de la fundació, posen de manifest la tendència a augmentar el perfil de persones de menys de 23 anys en situació de sense sostre, l’augment de dones també en situació de carrer i l’augment de persones migrants que volen aprendre la llengua.

Aquesta és una notícia negativa per l’entitat, ja que suposa que ha augmentat el nombre de persones en situació d’exclusió social. La comunitat de persones que formen part d’Arrels Sant Ignasi treballen amb l’objectiu d’acollir, acompanyar i defensar les persones en situació de més vulnerabilitat de la ciutat de Lleida i els seus entorns.

Més enllà de les xifres, aquest 2022 ha estat un any de reivindicació per part de l’entitat. D’aquesta manera, s’ha dut a terme la campanya de les persones en situació de sense llar, ‘Sense cobertura’, amb l’objectiu d’incidir i conscienciar a la ciutadania. A més a més, han intervingut en la comissió d’Empresa i Treball al Parlament de Catalunya en favor de l’equipament de múltiples usos a Lleida.

Adoptar valors de solidaritat

En la vessant més comunitària, l'entitat lamenta les morts de persones que acompanyem, que en cas de les persones en situació de sense llar sempre és amb una edat molt més avançada. Una altra dada a destacar segons Arrels Sant Ignasi, a nivell comunitari i per vetllar la sostenibilitat de la missió, és la preocupació per arribar a nous donants. Com a tret més positiu, l'entitat valora el dinar solidari per a persones en situació de sense sostre, gràcies al treball en xarxa.

Aquest any la memòria també ha incorporat un petit conte en memòria de Joan Suñol, que fa 5 anys de la seva mort.

Per a Arrels Sant Ignasi, és vital que la ciutadania i les polítiques socials "adoptin els valors de la solidaritat i la cura mútua com a forma de ser i de viure de cada persona, per tal que totes les persones comptin i tinguin el seu lloc en aquesta societat". Volen transformar el món perquè no hi ha ningú dormint al carrer. "Tenim com a repte, fer més gran la xarxa de famílies hospitalàries, per poder oferir, per un temps, un lloc adequat per viure a persones nouvingudes", diuen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.