Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 16/06/2021

(Arrels Sant Ignasi) L’entitat social dels jesuïtes a Lleida, Arrels Sant Ignasi, presenta la seva memòria d’activitats del 2020 davant del recent creat Consell d’Amics d’Arrels, un òrgan de consulta, que pretén aplegar a totes les persones que han format part del patronat de la Fundació i aprofitar el seu talent humà per ajudar l’entitat a estudiar les causes d’exclusió i incidir políticament per la millora de la vida de les persones que acollim i acompanyem.

Aquest Consell ja ha estat impulsor d’un manifest d’acollida digna a les persones temporeres per la campanya de la fruita.

En la presentació de la memòria Roger Torres, president de l’entitat ha destacat que durant el 2020 han atès 2.036 persones directament i fins a 5.443 beneficiaries. Tots els serveis s’han adaptat per poder seguir oferint una acollida i acompanyament el més semblants possibles a l’època d’abans de la covid-19.

L’Àrea d’acollida de la fundació ha seguit prestant serveis bàsics a les persones que més ho necessitaven: distribució de lots d’aliments, serveis d’higiene, esmorzar i berenar per persones sense llar així com fent l’atenció social amb la màxima regularitat.

L’Àrea d’Acompanyament ha realitzat l’atenció social i acompanyament per via telefònica, Whatsapp i videoconferència, deixant els espais de trobada presencials als mínims només per gestionar temes econòmics, medicació, urgències, etc. I la comunitat terapèutica, es va mantenir confinada, on els mateixos usuaris gestionaven d’una manera exemplar la situació.

A més s’ha constatat que hi ha hagut una disminució significativa de voluntariat, però amb l’arribada de noves persones voluntàries més joves que han compensat aquesta pèrdua. També han augmentat les persones en situació de sense llar i sobretot, de les persones sense habitatge i en situació d’habitatge insegur.

L’entitat destaca que han augmentat les persones ateses en el servei de distribució d’aliments i s’ha fet pal·les la necessitat de la tecnologia i les seves eines per part de les persones ateses.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.