Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
caritas-catalunya-campanya-nadal
Fotografia: Càritas Tortosa.

Càritas Tortosa Només l'amor ho il·lumina tot. És el lema de la campanya de Nadal d'enguany de Càritas que convida a compartir aquest Nadal "l'alegria d'estimar els altres". També vol conscienciar que l'amor "ens iguala com a humanitat, ens converteix en una gran família i ens crida a gaudir del bé comú".

Càritas, amb la seva nova campanya, proposa aprofitar aquest temps d’Advent per a "compartir l’alegria d’estimar als altres". Aquest Nadal "volem portar llum i que ens sentim portadors de llum, responsables i compromesos amb el significat de Nadal, el naixement de la vida en cada persona, amb els quals menys tenen, amb els quals se senten sols i tristos", asseguren.

La Campanya de Nadal és una de les dues ocasions de l’any en les quals Càritas llança a tota la societat una invitació expressa a la col·laboració econòmica per a sostenir el treball de lluita contra la pobresa que realitzen les 70 Càritas Diocesanes de tot l'Estat. La col·laboració privada és un dels pilars que permeten a Càritas desenvolupar la seva missió i oferir oportunitats de vida digna a milions de persones en situació de gran vulnerabilitat dins i fora del nostre país.

En l’últim exercici, Càritas va destinar més de 403 milions d’euros per a fer costat a 2,6 milions amb problemes creixents de desocupació, ingressos, habitatge i salut mental. Aquest important esforç econòmic va ser possible gràcies a la generositat de milers de socis, donants i col·laboradors privats, que van aportar més de 279,2 milions, la qual cosa suposa més del 69% del total de recursos invertits.

Testimonis directes de les ferides que deixen els temps difícils

Segons l’informe 'El cost de vida i les estratègies familiars per a abordar-lo', gairebé dues de cada deu llars vulnerables s’han vist obligats a acudir a la parròquia, als serveis socials o a una ONG per a poder cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació. La majoria d’aquestes persones sofreixen exclusió severa. L’informe FOESSA -presentat per Càritas a inicis d’any- estima que més de dos milions de famílies es troben en aquesta situació de màxima precarietat.

En el seu treball quotidià, les més de 5.400 Càritas parroquials són testimonis directes de les ferides que van deixant en bona part de la població aquests temps difícils i complexos. Les guerres, les ones migratòries entre països i les seqüeles de la pandèmia conviuen amb altres ombres no menys violentes i pròximes, com l’ocupació precària, l’exclusió social que sofreixen un de cada tres joves, l’escassetat d’habitatge accessible per als qui tenen menys recursos o els problemes de salut mental i la solitud que es va enquistant en carrers i llars.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.