Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Blanquerna) El jurat del Premi Blanquerna Educació recupera la seva deliberació després d’un any de pausa i per primera vegada atorga la distinció a tot un col·lectiu. La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL ha decidit atorgar a tots els mestres de Catalunya, com a genèric representatiu del col·lectiu professional, el Premi Blanquerna Educació 2021. Els mereixedors d’aquest premi, doncs, són tots els mestres, independentment de la titularitat del centre educatiu on treballin.

La celebració del reconeixement ha tingut lloc aquest dimecres en format virtual, per la plataforma Zoom. Ha comptat amb la participació del degà de la facultat, Jordi Riera, i els docents següents en representació de tot el col·lectiu de mestres: David Altimir, de l’Escola Les Pinediques de Taradell; Laura Roig, de l’INS Joanot Martorell d’Esplugues de Llobregat; Montserrat Jiménez, de l’Escola Vedruna Palafrugell, i Màrian Linàs, de l’Escola Frederic Mistral - Tècnic Eulàlia de Barcelona.

El jurat del Premi vol reconèixer la delicada situació que ha viscut el col·lectiu de mestres durant el transcurs de la pandèmia, que ha consistit a mantenir viva la flama del saber, de la curiositat i de l’aprenentatge sense perdre el somriure dels llavis.

Segons ha resolt el jurat en el comunicat, “cal reconèixer als i a les mestres l’extraordinari coratge moral que han demostrat durant aquest temps de pandèmia. Després del confinament, calia tornar a l’escola sota condicions d’incertesa: encara sense vacunes, amb protocols, noves formes de gestió dels cossos i dels espais. Aquests professionals, en xarxa i amb l’ajuda de tots els membres de la comunitat escolar, avançaren en l’acompanyament mutu sense defallir”.

Sobre el Premi Blanquerna Educació

El Premi Blanquerna Educació distingeix una persona o una institució que es caracteritzi per la seva aportació significativa en l’educació, però també que representi Blanquerna-URL pel que fa als valors i les maneres d’entendre l’educació. Després d’un any de pausa a causa de la pandèmia, el jurat ha recuperat la seva deliberació i ha atorgat de manera extraordinària el premi a un col·lectiu i no a una institució o persona en concret. En altres edicions, els premiats van ser el Projecte Cantània (Premi “Trajectòria consolidada”) i Escola Labouré (Premi “Noves respostes educatives”) l'any 2019, la Fundació Jaume Bofill i la Fundació El Llindar el 2018, la Fundació Escola Cristiana l'any 2017, el sacerdot escolapi i filòsof Octavi Fullat el 2016 i el pedagog Xavier Melgarejo en la primera edició, l'any 2015.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.