Vés al contingut

notícies relacionades

Blanquerna premia la tasca dels mestres en el temps de pandèmia

(Blanquerna) El jurat del Premi Blanquerna Educació recupera la seva deliberació després d’un any de pausa i per primera vegada atorga la distinció a tot un col·lectiu. La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL ha decidit atorgar a tots els mestres de Catalunya, com a genèric representatiu del col·lectiu professional, el Premi Blanquerna Educació 2021.

La teologia valenta de Francesc, en un llibre

(Laura Mor –CR) La Càtedra de Teologia Pastoral Josep Pont i Gol aposta per una teologia provocativa, valenta, capaç d’abordar les qüestions difícils i d’obrir diàleg amb el món. Així es desprèn de la presentació del llibre Francesc, pastor i teòleg.

Religions en femení: l'agenda del Dia de la Dona

(CR) Alguna cosa es mou. L'agenda dels propers dies de març ve farcida d'actes proposats amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Les religions també preguen i reivindiquen una veu feminista. Algunes propostes del calendari valoren la seva aportació històrica, d'altres apel·len als drets fonamentals de participació, equitat i lideratge amb una mirada actual. Aquí en fem un breu recull.

La Fundació PROIDE celebra 25 anys

(La Salle) Aquest proper 16 de novembre és un dia senyalat per a La Salle, i especialment per a PROIDE, que celebra 25 anys d’història. Els primers brots de PROIDE ja germinaven amb l’organització del primer Estiu Solidari a Togo el 1982.

L'Ajuntament torna a excloure la missa de la Mercè del programa oficial

(Jordi Llisterri-CR) "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". Així presenta el programa oficial de les festes de la Mercè la part dedicada a les celebracions tradicionals.

Badalona recupera la memòria d'Anselm Maria Albareda

(Parròquia de Santa Maria de Badalona) El proper dimecres 20 de juliol es compliran 50 anys de la mort del cardenal Anselm Maria Albareda (Barcelona, 1892­-1966), un dels religiosos catalans més influents a la Santa Seu i conseller de quatre papes: Pius XI, Pius XII, sant Joan XXIII i el beat Pau VI. Albareda va ser monjo i arxiver de Montserrat, abat titular del monestir de Ripoll, prefecte pontifici de la biblioteca apostòlica vaticana i un dels pares del Concili Vaticà II.

Sistach: "La celebració religiosa de la Mercè pertany a la cultura de la ciutat"

(Jordi Llisterri –CR) L'arquebisbat de Barcelona no ha volgut fer un cas d'enfrontament directe amb Ada Colau la decisió de no assistir a la missa de la Mercè. Però en la celebració d'aquest dijous al matí el cardenal Lluís Martínez Sistach ha volgut deixar ben clara "la connexió del que és religiós amb el que és ciutadà" en la festa Major.

El Misteri de la Selva, a punt amb l'últim assaig general

(Misteri de la Selva) Els propers divendres i dissabte l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp acollirà la nova edició del Misteri de la Selva. Aquest drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica, que es representa ininterrompudament des de 1980. Hi participaran més d’un centenar de persones entre actors i actrius i responsables de la posada en escena.

Veure la fe