Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Càritas Barcelona) Són paraules de mossèn Jaume Castellví, rector de la Parròquia d’Òrrius, al Maresme, durant la visita de Càritas Diocesana de Barcelona a aquest municipi de no més de 700 habitants: “Som un poble petit, però ajudarem en tot allò que estigui a les nostres mans”. Disponibilitat que arriba en resposta a l'acció sensibilitzadora de Càritas.

Un dels eixos estratègics de Càritas és la sensibilització, i per sensibilitzar cal estar a prop de totes les poblacions de la diòcesi, per més grans o menudes que siguin. A la sala de plens de l’Ajuntament d’Òrrius i amb l’assistència d’una quinzena de persones, es va presentar el projecte de Càritas.

L'alcalde d’Òrrius, Jordi Rull, va agrair la presència de Càritas al municipi. I va destacar la importància de la col·laboració entre les entitats socials i la pròpia administració, i va afirmar que hi haurà un contacte permanent entre els serveis socials del municipi i Càritas.

Per la seva part, mossèn Castellví va posar èmfasi en el paper de Càritas per explicar la tasca social de l’església, i va afirmar que la població d’Òrrius és molt sensible a les problemàtiques socials de la comarca i de l’obra que es porta a terme per part de l’entitat.

Seguidament, Salvador Bacardit, delegat episcopal de Càritas Diocesana de Barcelona destacà que amb aquesta visita és complia el compromís de Càritas d’arribar a tots els punts de la diòcesi i teixir complicitats amb tots els actors implicats en servir a les persones.

A nivell tècnic, Elena Capella i Paola Latorre, tècniques socials de Càritas Maresme, van exposar el dia a dia de Càritas Diocesana de Barcelona i els serveis que es presten de manera regular. Latorre afirmà que el més essencial és “acompanyar, escoltar i ajudar a les persones que demanen el nostre suport".

En sintonia amb aquesta reflexió, Elisabeth Viles, responsable del programa de Formació i Inserció Sociolaboral de Càritas Diocesana de Barcelona, va desgranar el projecte Feina amb Cor i les seves potencialitat, apuntant que el més important és rescatar les fortaleses personals de la gent i fer que recuperin l'esperança. Viles concloïa la seva intervenció apuntant que Càritas vol “el canvi en les persones perquè liderin i siguin autònomes".

Durant la presentació, es va projectar el vídeo que s’ha realitzat en motiu de Corpus i el projecte de Feina amb Cor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.