Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Lun 23/06/2014

“Som gent petita que podem canviar el món”

(ACO) L’Harmonia, ACIDH, La Sagrera es mou, Migra Studium i el Centre Educatiu i de Lleure El Bon Pastor treballen des de diferents àmbits per la dignitat de la persona, amb modèstia, però amb convicció: diuen que són gent petita, que són gotes dins un mar, però que poden canviar el món.

L’ACO de Barcelona ha produït un vídeo que permet conèixer aquestes entitats i les persones que les fan rutllar. Està realitzat per militants de l’ACO i ha estat una manera singular de treballar el tema principal que el moviment tenia aquest curs: 'La dignitat de la persona'.

El vídeo es va presentar el passat divendres 13 de juny a la Sala Ivanow amb una taula rodona en què hi van participar membres de les cinc entitats.

Canviar-se les ulleres

A la taula rodona, Maite Larroy, de l’Harmonia i Merche Vidal de la FAVB, van explicar el treball col·lectiu necessari i el diàleg complicat amb el consistori per aconseguir gestionar un equipament públic.

El gerent d’ACIDH, Eduard Ballester, una entitat que treballa per dignificar les persones amb intel·ligència límit, va destacar que hem de canviar-nos les ulleres: “si abans parlàvem de suport, caritat, bé individual i col·laboració, ara hem de canviar a l’activisme, la reciprocitat, el bé comú i el compromís”.

La vicepresidenta de La Sagrera es mou, Elena Bigas, va subratllar l’autogestió i les sinèrgies que generen les accions col·lectives: “El nostre objectiu comú és el benestar de les persones i funcionem amb molt poques normes”.

Emilià Almodóvar, de Migra Studium, una entitat que assisteix els interns del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca, ha après que “la seva demanda més important, per sobre de l’aliment i el vestit, és que es reconegui la seva dignitat com a persones”.

El CEL El Bon Pastor, en nom de la seva directora Josefina Vidal, apuntà la necessitat de “donar oportunitats als infants i joves que provenen de famílies poc estructurades”, treballant hàbits d’higiene, alimentació i estudi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.