Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
sants-actuacio
Fotografia: Castellers de Sants.
Galeria d'imatges

Roger Vilaclara –CR Sonen gralles a la Sagrada Família. No es tracta d'un castell de deu pisos, sense folre o d'una estructura impossible. Però sí d'un moment molt especial pel temple expiatori: quatre colles castelleres diferents alcen construccions per representar les quatre torres dels evangelistes. L'actuació castellera d'aquest dissabte davant la façana del naixement és un dels actes que la Sagrada Família ha programat per celebrar la inauguració del conjunt de quatre torres que han acabat recentment.

Sota la mirada atenta d'un munt de turistes, els Castellers de la Sagrada Família, com a amfitrions, els Castellers de Sants, els Castellers de Sarrià i la Colla Castellera de l'Esquerra de l'Eixample han alçat simultàniament quatre pilars de quatre. Les estructures castelleres han representat les torres de Marc, Lluc, Mateu i Joan que s'han culminat aquest octubre i que s'inauguren aquest diumenge a la tarda.

“Els castells i les torres de la Sagrada Família comparteixen el treball en equip, l'esforç, la força i el valor”

Amb aquest homenatge, les colles castelleres s'han unit al programa d'activitats i celebracions per commemorar la fita de la basílica. "Per les colles castelleres, aquesta és una festa per la gent, especialment la del barri", ha dit Guillem Herrero, president dels Castellers de la Sagrada Família en acabar l'actuació.

Herrero ha destacat "els valors compartits" dels castells i les torres del temple. "Totes són estructures que necessiten treball en equip, esforç, força i valor", ha dit. "Ens fa feliços estar i viure un moment tan important per la ciutat", hi ha afegit.

L'actuació s'ha fet davant la presència del president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, i diversos membres de la junta que han entregat un obsequi als representants de les colles en acabar l'actuació.

Abans dels quatre pilars de quatre, els Castellers de la Sagrada Família han descarregat un 3 de 6; la Colla Castellera de l'Esquerra de l'Eixample un 4 de 6; i els Castellers de Sarrià un 3 de 6. Els Castellers de Sants han estat la colla que ha alçat la construcció més alta de la jornada: un 4 de 7.

Benedicció de les torres i posterior il·luminació

La inauguració oficial i benedicció de les torres dels evangelistes tindrà lloc aquest diumenge. A les 17:30 h se celebrarà una missa oficiada per l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i la concelebrarà el nunci apostòlic i els bisbes auxiliars de Barcelona.

Després de l'eucaristia, Omella beneirà les quatre torres i a les 18:45 h, aproximadament, la Sagrada Família il·luminarà per primer cop els terminals de les quatre torres. L'encesa perdurarà fins després de Nadal i es podrà seguir des del carrer.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.