Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
canolich-vatica-2
Fotografia: Vatican News.
Galeria d'imatges

CR El papa Francesc ha rebut aquest matí l'arquebisbe Joan-Enric Vives i el rector de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, amb motiu de la celebració dels 800 anys de la troballa de la Mare de Déu de Canòlich que la parròquia celebra enguany. La delegació del bisbat, acompanyada pel cònsol major, el cònsol menor i l'ambaixador del Vaticà d'Andorra, ha pogut saludar el pontífex al final de l'audiència general d'aquest dimecres.

Després de l'audiència, el grup format per una setantena de persones, incloses veïns i veïnes de Sant Julià de Lòria, que s'ha desplaçat fins a Roma han entrat dins la basílica de Sant Pere per visitar-la. Allà, el bisbe Vives ha fet una pregària a la Mare de Déu pel Sínode de l'Església.

https://twitter.com/BisbatUrgell/status/1663822939458879488

“Canòlich és una experiència de vida”

Aquest 2023 Sant Julià de Lòria està de festa grossa. Celebren els 800 anys de la troballa de la Mare de Déu de Canòlich. Una celebració que ha tingut com a moment àlgid aquest cap de setmana amb la celebració del tradicional Aplec de la Mare de Déu de Canòlich.

Una festa de commemoració, afirmava Chisvert, que va més enllà i que no és sols per a creients sinó també per a no-creients. “Canòlich és una experiència de vida”. Una imatge estimada i venerada que ha omplert tot el mes de maig d’esdeveniments al voltant dels 800 anys. El van iniciar amb la presentació del llibre de la ninotaire Pilarin Bayés, però ha comptat també amb un quadre de la Margarida Cepeda, una missa amb l’arquebisbe i copríncep, Joan-Enric Vives, i amb tot un seguit d’activitats esportives, culturals, i moltes visites al santuari de Canòlich, situat a 1635 metres d'altitud.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.