Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
urgell-bisbes-terra-santa-05
Fotografia: Bisbat d'Urgell.
Galeria d'imatges

Bisbat d'Urgell Jordània ha acollit aquest any la trobada de la Coordinadora dels bisbes en favor dels Cristians de Terra Santa. En la reunió, que ha tingut lloc aquesta setmana, hi ha participat l'arquebisbe Joan-Enric Vives com a representant de la Conferència Episcopal Espanyola. En el comunicat final de la Coordinadora, els bisbes demanen als països "alleujar la pressió sobre el poble de Jordània i augmentar l'assistència humanitària sobre el terreny oferint una acollida més àmplia als refugiats".

En el mateix comunicat, els bisbes es fan ressò de la crida dels líders de l'Església a "obrir un procés de pau genuí, arrelat en el dret internacional, perquè es concedeixi la llibertat al poble palestí i perquè es respecti la igualtat de drets de totes les comunitats".

"Encoratgem els pelegrins dels nostres diferents països a venir i trobar-se amb LES comunitats cristianes DE TERRA SANTA"

Amb tot, subratllen els "esforços incansables i vitals" de persones per defensar la dignitat de la persona i els drets humans. El compromís més destacat, diuen, és el suport als qui fugen de la violència a l'Iraq, Síria i el Iemen. Uns esforços que fan també els cristians "en la construcció de ponts d'esperança entre comunitats".

Els bisbes parlen també dels joves que s'enfronten a desafiaments socials i econòmics i que continuen fermament compromesos amb el creixement de l'Església i la societat. "Encoratgem els pelegrins dels nostres diferents països a venir i trobar-se amb aquestes comunitats cristianes", conclouen.

Una setmana de trobades, reunions i treball coordinat

El bisbe Nicholas Hudson, bisbe auxiliar de Westminster, Anglaterra i Gal·les va inaugurar la trobada el dissabte 14 de gener. Diumenge els participants van tenir la celebració de la missa amb diferents comunitats locals. Aquesta és una de les parts més importants de cada reunió que tenen els delegats de la Coordinadora de bisbes en suport de Terra Santa.

Dilluns 16 es va dur a terme una presentació sobre el paper de les escoles cristianes i els bisbes van visitar una escola a Madaba. A la tarda, es van reunir amb la Joventut Cristiana de Jordània, on van parlar de la importància del seu treball cultural i espiritual a la societat jordana. Dimarts, dia 17, els bisbes i representants de les institucions europees van tenir una trobada amb diversos membres de la missió diplomàtica.

Una altra de les reunions importants ha estat la d'aquest dimecres amb el Vicariat Llatí a Jordània. En aquesta jornada han visitat també el centre 'La nostra Senyora de la Pau', un centre que pertany al Vicariat Llatí de Jerusalem i que, des de la seva creació el 2004, proporciona ajuda a persones discapacitades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.