Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Vatican News) Aquest dimarts al matí ha tingut lloc una nova conversa telefònica entre el papa Francesc i el president ucraïnès, Vlodímir Zelenski. Una conversa en què, segons l'ambaixador d'Ucraïna davant la Santa Seu, Andrii Yurash, el president ha dit al Papa que “és el convidat més esperat a Ucraïna”.

Zelenski ha explicat la seva conversa amb el pontífex en la seva intervenció al parlament italià aquest dimarts. En la connexió per vídeo, el president ha remarcat que el Papa “ha dit paraules molt importants”. El president també ha parlat sobre la resistència demostrada pel poble ucraïnès “que s'ha convertit en exèrcit quan ha vist el mal”.

A través del seu compte oficial de Twitter, el president ucraïnès també ha informat de la seva conversa amb el Papa. “He parlat amb el pontífex sobre la difícil situació humanitària i del bloqueig dels corredors humanitaris per part de les forces russes", ha escrit. “Seria benvingut el paper mediador de la Santa Seu per posar fi al patiment humà", afegeix. També ha agraït les oracions per la pau i pel poble ucraïnès de l'Església catòlica.

La piulada de l'ambaixador ucraïnès davant la Santa Seu

L'ambaixador ucraïnès in pectore davant la Santa Seu, Andrii Yurash, també ha difós a través de Twitter la notícia de la conversa telefònica afegint que el pontífex ha assegurat al president ucraïnès que està “resant” per Ucraïna i fent “tot el possible perquè la guerra s'acabi”. Segons l'ambaixador, Zelenski ha respost que “la seva Santedat és el convidat més esperat a Ucraïna”. Per això, s'ha reiterat la invitació a visitar Kíiv, ja expressada en una carta per l'alcalde de la capital, Vitalij Klyčko. Com va confirmar Bruni el 15 de març, el Papa va respondre reiterant la seva proximitat “als patiments de la ciutat, a la seva gent, als que han hagut de fugir i als que estan cridats a administrar-la”.

La primera trucada telefònica

Aquesta no és la primera vegada que el Papa i Zelenski mantenen un contacte telefònic. El 26 de febrer, dos dies després de l'esclat del conflicte, mentre les dramàtiques notícies del front de guerra augmentaven cada hora, el pontífex va expressar al president “el seu dolor més profund pels tràgics esdeveniments” que tenien lloc al país. El mateix Zelenski va afegir poc després: “Vaig agrair al Papa Francesc que resés per la pau a Ucraïna i per una treva. El poble ucraïnès sent el suport espiritual de sa Santedat”.

Mentre a Ucraïna no ha cessat el conflicte bèl·lic, el papa Francesc, a l'últim àngelus, ha definit la guerra com a “inhumana” i “sacrílega”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.