Vés al contingut
Catalunya Religió

(Vatican News) En la reunió que ha tingut lloc aquest divendres el papa Francesc s’ha reunit amb l’ambaixador de Rússia davant la Santa Seu, Alexander Avdeev, per expressar la seva preocupació davant la guerra a Ucrania després dels atacs militars iniciats per Rússia aquest dijous.

El director de l'oficina de la Santa Seu, Matteo Bruni, ha informat que el papa Francesc ha visitat la seu de l'ambaixada de la Federació Russa davant la Santa Seu situada a la Via della Conciliazione, a Roma. En la visita, que ha durat més de mitja hora, el Papa ha expressat la seva preocupació per la guerra d'Ucraïna davant de l’evolució dels fets. El Papa segueix l'actualitat de la delicada situació del país de l'Est d'Europa, on ja s’hi compten morts i ferits.

Crida del Papa a l'Audiència General

El mateix Pontífex ja va expressar un “gran dolor al cor” per l'empitjorament de la situació al país dimecres al final de l'audiència general celebrada a l'Aula Pau VI del Vaticà, quan encara no havia esclatat la violència.

En aquesta ocasió, el Papa va llançar una crida "als que tenen responsabilitats polítiques perquè facin un seriós examen de consciència davant Déu, que és el Déu de la pau i no de la guerra". "Demano a totes les parts implicades que s'abstinguin de tota acció que provoqui encara més patiment a les poblacions, desestabilitzant la convivència entre les nacions i desacreditant el dret internacional", va dir Francesc.

2 de març, jornada de pregària per la pau

Igualment, el Pontífex va convidar creients i no creients que s'uneixin a una pregària col·lectiva per la pau: “Jesús ens ha ensenyat que a la insensatesa diabòlica de la violència es respon amb les armes de Déu, amb la pregària i el dejuni. Invito a tots a fer del proper 2 de març, Dimecres de Cendra, una Jornada de dejuni per la pau. Animo de forma especial els creients perquè en aquest dia es dediquin intensament a la pregària i al dejuni”, va concloure Francesc, demanant a la Mare de Déu que “preservi el món de la bogeria de la guerra”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.