Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Aquest dimecres el Vaticà ha tornat a demostrar que farà tot el que estigui a les seves mans per mediar en el conflicte bèl·lic a Ucraïna. Gràcies a la bona relació de la Santa Seu i el Patriarcat de Moscou, el papa Francesc ha parlat per videoconferència aquest dimecres a la tarda amb el patriarca de Moscou, Ciril I, primat de l’església ortodoxa russa.

La conversa respon a l’intent d’ajudar a traçar plegats la fi del conflicte a Ucraïna: “Hem d'unir-nos en l'esforç per ajudar a la pau, per ajudar els que pateixen”, ha explicat el director de l'Oficina de Premsa del Vaticà, Matteo Bruni.

Segons el patriarcat de Moscou, durant la reunió els dos líders han posat l’accent en els aspectes humanitaris de la crisi actual, així com també en les accions que poden fer tant l’església ortodoxa russa com l’església catòlica romana per superar-ne les conseqüències.

En aquest sentit, tant Francesc com Ciril I han destacat la importància excepcional del procés de negociació en curs, amb el qual s’han expressat esperançats perquè permeti assolir la pau el més aviat possible.

“Qui paga la factura de la guerra és el poble”

La reunió s’ha centrat en “la guerra d'Ucraïna i el paper dels cristians i els seus pastors a l'hora de fer tot el possible perquè prevalgui la pau”. I tant el patriarca de Moscou com el papa Francesc han coincidit amb què “l'Església no ha d’utilitzar el llenguatge de la política, sinó el llenguatge de Jesús”, ha explicat Bruni als mitjans des del Vaticà.

Tant Ciril com Francesc han subratllat la importància excepcional del procés de negociació en curs. “Qui paga la factura de la guerra és el poble, són els soldats russos i és el poble el que és bombardejat i mor”, ha dit Francesc en el marc de la conversa.

Són les primeres paraules que intercanvien els dos líders religiosos des que va començar la guerra ja fa 21 dies. Francesc ho ha fet acompanyat del cardenal Kurt Koch, president del Consell Pontifici per a la Unitat dels Cristians, i Ciril, amb el metropolità Hilarion de Volokolamsk, cap de la Departament de Relacions Exteriors del Patriarcat de Moscou.

El discurs de Ciril I als fidels de l’església ortodoxa russa

Coincidint amb la videoconferència amb el papa Francesc, aquest dimecres Ciril I s’ha adreçat als fidels de l’església ortodoxa russa en relació amb els fets a Ucraïna. El seu discurs ha arribat una setmana després de la carta que van firmar prop de tres-cents sacerdots ortodoxos per demanar la fi de la guerra, i a la qual el primat de l’església ortodoxa russa no s’hi va adherir.

Ciril I ha recordat que “tots els nostres pensaments, preocupacions i oracions estan relacionats amb els esdeveniments en curs a Ucraïna”, i ha demanat a Déu que “inclini la seva misericòrdia als nostres pobles i els doni una pau forta i imparable”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.