Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

(Jesuïtes) "Com ha estat fer esplai i activitats d’estiu en temps de pandèmia? Com se n'han ressentit els nostres equips i els infants i joves que acompanyem?" Aquesta i altres preguntes han iniciat la dinàmica de la trobada de responsables dels centres d'esplais que conformen Jesïtes Educació en el Lleure (JELL). La trobada d'aquest cap de setmana a Manresa ha estat la primera trobada presencial després de dos anys de mantenir només el contacte via telemàtica.

La trobada ha tingut lloc al Santuari de la Cova de Sant Ignasi per donar a conèixer aquest espai a totes les directores i directors, coincidint amb l'Any Ignasià. El cap de setmana ha servit per donar la benvinguda als nous directors i directores, reflexionar sobre el paper dels centres d'esplai dins les comunitats cristianes a les que estan vinculats i aprofundir en la missió i les preferències apostòliques. Aquest darrer punt ha centrat bona part de l’activitat de diumenge. El grup, acompanyats del jesuïta Roger Torres, ha pogut reflexionar sobre el paper dels centres en relació als joves i a la missió d’anunciar la fe, caminar al costat dels exclosos, acompanyar els joves cap a un futur esperançador i tenir cura de la casa comuna.

Del treball d'aquests dies sorgeix una nova visió per aquests propers anys. A grans trets es tracta de fer del JELL "un espai de cura dels responsables dels centres d’esplai, tot aprofundint en el sentit de la missió compartida, buscar eines que ajudin a transmetre l’esperit de la missió als joves monitors i monitores, i donar a conèixer l'activitat dels esplais com una eina pastoral al servei de la missió", expliquen des dels centres d'esplai.

En l’actualitat el JELL el componen deu centres d'esplai: el centre d’esplai la Plaça, Estiu Claver, i el centre d’esplai sant Ignasi, a Lleida; els centres d’esplai Al vent i Ilelà, a L’Hospitalet del Llobregat; el centre d’esplai CEL, a Sant Cugat; el Grup de Colònies i Campaments de Casp, l’Associació Juvenil CIM i el centre d’esplai Joan Suñol, a Barcelona; i el centre d’esplai Lluís M. Chanut, a Badalona.

Temàtica
Territori
Institucions