Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) L’escriptor i pensador portuguès Gabriel Magalhães ha vingut a Barcelona per presentar el seu darrer llibre: Ser a casa. Publicat per la Fundació Joan Maragall, Magalhães exposa una proposta de vivència del cristianisme per als europeus del segle XXI. Dijous passat va presentar el llibre a la Fundació Joan Maragall i divendres va fer una reflexió sobre el mateix tema als Caputxins de Pompeia. Aquí podeu veure aquesta intervenció a la seu dels caputxins.

Magalhães defensa que “els valors europeus són plenament cristians”. Conceptes com llibertat, solidaritat o el valor de l’individu emanen del cristianisme, però alhora el cristianisme té una visió pròpia de cadascun d’aquest conceptes. Per exemple, cal passar la llibertat pel filtre de la providència o la solidaritat pel de l’amor. Així, “quan el cristià és lliure es converteix en un personatge incòmode” i l’amor i la fraternitat fa que “no ens convertim en funcionaris de la solidaritat”.

En la conferència als Caputxins de Pompeia, Magalhães destaca algunes de les actituds dels cristians que han de ser coherents amb aquests valors. Un és el diàleg: “un diàleg que evangelitza amb els propis dubtes”. També la pregària és un element indispensable en la vida del cristià, perquè sinó “la vida ens desgasta i ens perdem”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.