Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

Arxius adjunts

(Jordi Llisterri-CR) Tres cardenals i una vintena de bisbes i arquebisbes han acomiadat aquest dijous al matí el cardenal Ricard Maria Carles a la catedral de Barcelona. Lluís Martínez Sistach ha presidit la celebració acompanyat dels cardenals Antonio Maria Rouco i Antonio Cañizares, el nunci Renzo Fratini, i els arquebisbes primats Jaume Pujol de Tarragona i Braulio Rodríguez de Toledo. També s’hi ha fet presents la majoria de bisbes de catalans actuals i els qui el van acompanyar en el seu pas per de les diòcesis de Catalunya.

“El nostre germà Ricard Maria va esmerçar la seva vida al servei de Déu i de l’Església, oblidant-se de sí mateix i deixant així una estela de bones obres en les tres diòcesis que va servir com a pastor”, així l’ha acomiadat el cardenal Martínez Sistach en la homilia. L’actual arquebisbe de Barcelona també ha destacat que “és la fermesa de la fe la que el va sostenir i consolar enmig de les proves i les nits que –com tot bon creient- va trobar també ell en el camí de la fe i del ministeri pastoral”.

Com a persona “profundament espiritual” Sistach ha recordat que molt sovint s’adreçava als fidels com a “estimats fills i filles de Déu”. Una manera de fer una “confessió pública de la filiació divina” i de remarcar que com a germans “Déu Pare ens ha constituït tots nosaltres fills en el Fill”.

Finalment, Martínez Sistach ha posat de manifest com les exèquies eren una mostra de “la successió apostòlica en aquesta Església local” després que Carles succeís el cardenal Narcís Jubany, enterrat en la mateixa catedral el 28 de desembre de 1996. Després de les exèquies, el fèretre del cardenal Carles ha estat traslladat a València per rebre sepultura a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de la seva ciutat natal.

Les autoritats civils presents a l’acte han estat encapçalades per l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, i els consellers Anton Maria Espadaler i Germà Gordó en representació del Govern. També hi ha assistit el president Jordi Pujol i l'alcalde de Tortosa Ferran Bel. Els bancs de la família estaven ocupats pel matrimoni Allepuz, la Paquita i el Jesús, a qui en el comiat Martínez Sistach també els ha transmès públicament el seu agraïment.

Durant tota la cerimònia, una parella de gala de la Guàrdia Urbana ha custodiat el fèretre. 

Immagine rimossa.

Immagine rimossa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.