Vés al contingut

notícies relacionades

L’adéu a Massot: “Montserrat va donar sentit i va inspirar el seu llegat ingent”

(Laura Mor –CR/Montserrat) Comiat a la basílica de Santa Maria de Montserrat del savi i erudit mallorquí Josep Massot i Muntaner, mort aquest diumenge. Reconegut editor, historiador i treballador infatigable per la llengua i la cultura, sí. Però, sobretot, monjo de Montserrat. Així l’ha recordat aquest dimarts la comunitat monàstica en el seu funeral, abans de ser enterrat al cementiri de l’abadia.

Funerals dirigits per laics, la proposta del bisbat de Sant Feliu

(Glòria Barrete –CR) Celebrar una cerimònia religiosa de comiat per a un difunt en alguns tanatoris s’ha fet difícil des de fa un temps per manca de capellans i diaques disponibles. Davant d’aquesta situació, el bisbat de Sant Feliu ha posat en marxa un pla formatiu per capacitar laics i laiques per celebrar les exèquies quan els ministres ordenats no puguin fer-ho. De moment dotze persones de sis arxiprestats diferents de Sant Feliu ja han realitzat aquesta formació.

Comiat a Casaldàliga, “testimoni creïble de la vida de Jesús”

(Laura Mor –CR) Aquest diumenge s’han celebrat en paral·lel la missa exequial pel bisbe claretià Pere Casaldàliga al Brasil i l’homenatge espontani davant de la seva casa natal, al poble de Balsareny. Dos comiats emotius que obren un seguit d’actes previstos en memòria del bisbe Casaldàliga, que va morir dissabte amb 92 anys.

Els pilars de Joaquim Ferrer

(CR) Més de 600 persones han acomiadat Joaquim Ferrer aquest dimecres. La missa exequial, per qui va ser president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i conseller de cultura, s'ha celebrat a la parròquia de Sant Feliu d'Alella. El consiliari de La Lliga, el monjo Bernabé Dalmau, ha presidit la celebració i assenyalat en l'homilia “la fe cristiana i l’amor a Catalunya” com els dos pilars que van fonamentar la vida de Joaquim Ferrer. “Ell vivia el servei a la nostra nació com un estímul per a créixer en la vida de Jesucrist.

Mor Lluís Hernández, el capellà i alcalde compromès

(Arquebisbat de Barcelona) Aquest dilluns ha mort mossèn Lluís Hernández Alcàsser, primer alcalde de Santa Coloma de Gramenet després del franquisme. Les exèquies tindran lloc aquest dimecres a les 9:30 hores, a la capella de les Germanetes dels Pobres (Sant Salvador, 1, de Barcelona).

Veure la fe