Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dimarts s’ha fet públic que Benet XVI ha nomenat el bisbe de Lleida, Joan Piris, membre del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials. És un càrrec de caràcter consultiu i que implica participar en les reunions d’aquest organisme dedicat al seguiment de l’activitat dels mitjans de comunicació. També és el Consell encarregat de promoure la comunicació interna i externa de les diòcesis i dels moviments catòlics. El president d’aquest organisme és des del 2007 l’arquebisbe Claudio Maria Celli.

El nomenament de Joan Piris s’ha anunciat junt amb el d’altres nous membres del Pontifici Consell de diversos països del món com Canadà, Tailàndia, Líban i Colòmbia. Des del 2009 Piris també és el president de la Comissió de Mitjans de Comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola. Després del cardenal Lluís Martínez Sistach és el segon bisbe de Catalunya que s’incorpora com a membre d’un pontifici consell de la Santa Seu.

Aquest nomenament no implica cap canvi a la diòcesi de Lleida, però si que exigeix més viatges a Roma i atendre les consultes o demandes que es formulin des del Consell. Com qualsevol nomenament a Roma, també facilita la relació amb els organismes de la cúria vaticana.

Joan Piris Frígola (Cullera, València, 1939) va ser nomenat bisbe de Menorca el 2001 i des del setembre del 2008 és bisbe de Lleida. Com a president d’una Comissió Episcopal forma part de la Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola.