Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Ven 22/10/2010

(Jordi Llisterri –CR). El cardenal Lluís Martínez Sistach va defensar la riquesa i l’autonomia de cada església diocesana en la presentació de la Jornada acadèmica sobre la visita del papa que es va fer aquest dijous a la Facultat de Teologia de Catalunya.

L’arquebisbe de Barcelona va remarcar que la visita de Benet XVI mostra que “la nostra església de Barcelona no és un església aïllada o autosuficient, però tampoc incompleta o subordinada”. En aquest sentit, va remarcar que la diòcesi s’ha de preocupar per la plena comunió amb tot el món catòlic i amb el papa –“imatge de la unitat”- i que alhora també “treballa des dels primers temps de l’Església amb la província Tarraconense, les diòcesis de Catalunya”.

Aquesta reflexió s’emmarcava dins de la descripció que va fer dels fruïts que espera que tingui la visita de Benet XVI per la diòcesi de Barcelona. Segons Martínez Sistach, les visites del papa també reforcen la vitalitat de la vida cristiana i la visibilitat de les esglésies locals.  

En la sessió d’aquest dijous també va intervenir Jaume Aymar, historiador, director de Catalunya Cristiana i professor de la Facultat de Filosofia, sobre la romanitat de l’Església de Catalunya; el degà de Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, que va parlar de la Sagrada Família com a símbol cristià; i Salvador Pié, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universitat Gregoriana de Roma, sobre el sentit del ministeri de Pere en l’Església

L’acte estava organitzat per les institucions universitaris de l’arquebisbat de Barcelona: la Facultat de Teologia de Catalunya, la Facultat de Filosofia de Catalunya, l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), i la Fundació Blanquerna i la Fundació Pere Tarrés, integrades en la Universitat Ramon Llull.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.