Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
pessebre-corbera-vivents
Fotografia: Pessebre de Corbera.

CR Els pessebres vivents són una tradició popular que consisteix en l’escenificació del naixement de Jesús i que es fa a diversos pobles de Catalunya. Els actors representen a Jesús, Maria, Josep, els pastors i els reis d’Orient per recordar els fets que van passar a Natzaret fa dos mil anys.

Per acostar els espectadors al poble de Betlem de fa dos mil anys, es cuiden especialment els vestits, la decoració, l’ambientació i sovint també els treballs artesanals de l’època. Normalment, són els espectadors els que mitjançant un recorregut van descobrint les diverses escenes.

Una tradició documentada des del segle XIV a Catalunya

La tradició dels pessebres vivents la va començar sant Francesc d'Assís l’any 1223, quan va organitzar el primer pessebre vivent de la història amb un bou i una mula a Greccio de Rieti, a Itàlia. A Catalunya hi ha tradició documentada de pessebres des del segle XIV.

Si bé el més antic en actiu en terres catalanes és el Pessebre de Corbera, que es remunta a 1962, n’hi ha molts més. Els que formen part de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya es poden trobar en un mapa interactiu perquè tothom pugui trobar el que té més a prop d’on viu:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.