Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
jornades-catequesi-montserrat-2021
Fotografia: Jornades de Formació per a Catequistes del 2021.

CREl bisbat de Solsona acollirà les XIV Jornades de Formació per a Catequistes organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC). Se celebraran del 4 al 6 de novembre sota el títol 'Iniciar al ministeri de la fe en Jesucrist'. Precisament el bisbe de Solsona, Francesc Conesa, va ser nomenat president del SIC aquest abril, fet que ha pogut motivar que se celebrin les jornades a la mateixa diòcesi.

El director del SIC, Joan Àguila, explica que la jornada d'enguany afrontarà el tema de la "mistagògia". Àguila reconeix que aquest terme "pot sonar estrany", però detalla que es tracta de "la introducció a la vida del misteri". En aquest sentit, assegura que des del SIC creuen que la catequesi "no són només uns continguts a explicar sinó una relació amb el Senyor ressuscitat a la qual s'ha d'introduir".

Per aquest motiu, Àguila destaca que enguany, des de les Jornades de Formació per a Catequistes, s'ajudarà a "tenir eines i saber estratègies per poder introduir als infants, adolescents, joves i adults en la vida del misteri". Parla d'0una relació de pregària que "els cristians tenen" i que els catequistes han d'ajudar a "establir i aprofundir".

Ponències, tallers i eucaristies

Les jornades, encapçalades per Conesa i Àguila, s'espera que comptin amb la participació de més de 200 persones. Les ponències de la trobada aniran a càrrec de José Rico, bisbe de Jerez; Jaume González; i Juan Carlos Carvajal. Els tallers seran conduïts per Àguila i Jordi Font. El divendres a la nit hi haurà l’opció de fer unes visites guiades a la catedral de Solsona o al Museu Diocesà i Comarcal. També s'organitzen misses, vetlles de pregària, entre d'altres. Les jornades acabaran el 6 de novembre amb una eucaristia de cloenda a l’església del Cor de Maria de Solsona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.