Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Turisme Israel) També conegut com a mar de Galilea, ja que adopta el nom de la regió, és també una zona de gran interès per a feligresos i pelegrins. Estar allà contemplant el balanceig de les seves aigües és una experiència propera per sentir el llegat que Crist va deixar-hi, en un lloc on va tenir lloc gran part de la seva vida pública.

Però la importància del Llac de Tiberíades va molt més enllà, ja que també és on Jesús va reaparèixer, ressuscitat, davant dels seus apòstols. Per això, és un enclavament tan privilegiat per a la fe cristina ja que només amb ser-hi (o navegant-hi) es pot percebre el pes de l’espiritualitat del lloc.

A més, a les ribes de Tiberiades, es troba el kibbutz Ginosar, que té una sala separada que acull l’anomenada “barca de Jesús”, una nau amb 2.000 anys d’antiguitat que medeix vuit metres de llarg i que va ser descoberta a la dècada del 1980 quan una gran sequera a Israel va provocar que el nivell de l’aigua al Kinneret (el nom del llac en hebreu) caigués dramàticament.

A Israel poden entrar pelegrins i feligresos vacunats i no vacunats, de forma individual o en grup. De fet, l’únic requeriment és registrar-se 10 dies abans de l’inici del seu vol cap a la Terra Santa d’Israel en aquest formulari. També és obligatori portar una assegurança de salut amb cobertura Covid. Aquests dos requisits són per fer del viatge a Israel, un viatge segur.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.