Vés al contingut

notícies relacionades

El Llac de Tiberíades: una navegació que recrea el que va passar fa més de 2.000 anys

(Turisme Israel) També conegut com a mar de Galilea, ja que adopta el nom de la regió, és també una zona de gran interès per a feligresos i pelegrins. Estar allà contemplant el balanceig de les seves aigües és una experiència propera per sentir el llegat que Crist va deixar-hi, en un lloc on va tenir lloc gran part de la seva vida pública.

La Via Dolorosa, o com recórrer les 14 estacions del camí de Crist

(Turisme Israel) Jerusalem és una ciutat única. N’hi ha prou amb escriure, llegir o escoltar el seu nom per percebre’l. Però viure-la i sentir el pes de la seva història i la seva espiritualitat en la pròpia pell és una experiència més gran o pràcticament indescriptible, només a l’abast d’aquells que han trepitjat els seus carrers.

"No podem servir a Déu i a l'opressió del poble palestí"

(CR) Justícia i Pau reclama el final de l’opressió del poble palestí. Amb l’entrada del nou executiu israelià s’ha donat llum verda a l’annexió d’un terç de l’ocupada Cisjordània, inclosa la Vall del Jordà. Davant del que consideren un “Estat d’apartheid”, Justícia i Pau s’ha adherit al manifest signat per Kairós Palestina i Kairós Global per la Justícia en el que denuncien la negació sistemàtica de drets del poble palestí i criden a les comunitats cristianes a solidaritzar-s’hi.

Preocupació dels bisbes per la “discriminació” dels cristians a Terra Santa

La Coordinadora de les Conferències Episcopals per a l'Església a Terra Santa, de qual en forma part l’arquebisbe Joan-Enric Vives, ha publicat el document final de seva visita anual a Terra Santa. Arran de la visita que han finalitzat aquest dijous denuncien que la nova la Llei de l'Estat-Nació a Israel crea una "base constitucional i legal per a la discriminació" contra les minories. I donen suport “als cristians d'Israel i a tots els que desafien la discriminació, en suport de la seva crida a protegir el pluralisme del país”.

Manuel Nin: “La persecució ha fet que les esglésies cristianes d’Orient superin les diferències”

(Arquebisbat de Tarragona) Quins són els camins de futur per als cristians orientals? “S’entreveuen possibilitats d’un cert retorn a les seves terres que hauran de ser prèviament reconstruïdes; mentre que les esglésies cristianes que arriben a casa nostra, en un occident que ja no és cristià, esperen acolliment i un ecumenisme pràctic que respecti la seva pròpia eclesiologia i els ajudi a superar la persecució

Veure la fe