Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) La segona part del curs es viurà amb molta activitat concertística a l'Escolania de Montserrat. La millora de la situació global per la pandèmia ha provocat una allau de peticions per als propers mesos per al curs present i per al vinent. Fins i tot, ha estat convidada a participar en un festival d’escolanies, que tindrà lloc a Nürnberg, Alemanya, els dies 18 i 19 de juny. També participarà en el Festival Grec de Barcelona, en una proposta de concert i dansa, amb el ballarí Israel Galván, els dies 2 i 3 de juliol.

La gira alemanya ha arribat per invitació dels 'Windsbacher Knabenchor' de Nürnberg, que celebren els 75 anys d'existència. És una de les escolanies més prestigioses en aquest moment a Europa, i “és un honor que hagin pensat en l’Escolania per fer aquest festival d'escolanies”, ha afirmat el prefecte de l’Escolania, Efrem de Montellà. Concretament, el dia 18 de juny compartiran concerts amb els Regensburger Domzpatzen, el Knabenchor Hannover, el Nidaros Cathedral Boy’s Choir de Noruega i els Poznań Boys’ Choir de Polònia; a més del concert final que faran els cinc cors junts. L’endemà, 19 de juny, cantaran a la missa a la parròquia de St. Bonifaz, de la qual n’és rector Joan Vinyeta, que va ser monjo de Montserrat.

La proposta més agosarada i que pot ser molt interessant ha vingut del Festival Grec de Barcelona, ja que serà la primera vegada que l’Escolania actuï juntament amb un ballarí. Concretament, cantarà a la vegada que ballarà Israel Galván, una primera figura a nivell mundial de la dansa. Seran dues actuacions, els dies 2 i 3 de juliol al Teatre Grec de Barcelona.

A Catalunya, les peticions de concert també s’han activat en les darreres setmanes. Fins al final d’aquest curs, l’Escolania té previst d’oferir concerts a Manresa, al Port de Barcelona, a bord d’un creuer, a Calaf, a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona –concert benèfic per la Fundació de l’Hospital del Nen Déu de Barcelona, amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat-, i al nou Hospital del Càncer Infantil de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat.

L’Escolania 2021-2022 cantarà per darrera vegada a la Basílica de Santa Maria de Montserrat el 24 de juny, a la missa conventual, en la qual serà ordenat diaca Jordi Puigdevall. I tornarà a fer-ho, ja el nou curs, el diumenge 28 d’agost. Cal dir també que, els dies 30 i 31 de maig, els escolans rebran la visita dels nois de la Capella Reial de Dinamarca, l'escolania més coneguda d'aquell país, que estarà fent uns dies de gira per Catalunya, i que aprofitaran per cantar conjuntament ambdós cors.

Tornen les jornades de portes obertes presencials

Ara que la situació per la pandèmia ho permet, l’Escolania tornarà a fer una jornada de portes obertes presencials. Serà el diumenge 6 de març, a partir de les 12.30 h. Està pensada per a nens a partir de primer d’Educació Primària, i les seves famílies.

Els escolans s’impliquen clarament en aquesta diada festiva, ja que fan de guies dels nens interessats i les seves famílies per les dependències de l’edifici. D’aquesta manera, la convocatòria de les famílies interessades és a les 12.30h del diumenge 6 de març -un cop finalitzada la missa i el cant de la Salve i el Virolai-, quan començarà la visita guiada pel centre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.