Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Fundació 'la Caixa') CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació 'la Caixa', ha renovat el conveni de col·laboració amb la Fundació Abadia de Montserrat 2025, per mitjà del qual formalitza el seu suport al Programa de Beques de l’Escolania de Montserrat. Aquest és el setè any que l’entitat contribueix, amb la seva aportació econòmica, en el desenvolupament del Programa de Beques de l’Escolania.

Aquest programa té per objectiu concedir beques d’ajut a escolans de famílies amb pocs recursos econòmics, per tal de contribuir a assumir part del cost de la inscripció, desplaçament, allotjament i manutenció en la seva formació i l’estada a l’Escolania de Montserrat.

L’Escolania de Montserrat és un cor de nois de 9 a 14 anys, que cursen de 4rt de Primària a 2n d’ESO. El cor de veus blanques està format, aquest curs 2021-2022, per 46 nois. Durant els anys al centre, a banda de l’ensenyament general, fan estudis de música: de manera obligatòria, dos instruments -un d’ells el piano-, a més de Llenguatge Musical i Cant coral, que és l’especialitat de l’Escolania. Aquests ensenyaments generals obligatoris i els estudis musicals es compaginen amb la seva participació en el Cor, que dirigeix Llorenç Castelló.

L’Escolania també té un clar component social: ofereix una gran quantitat de concerts de caire benèfic, perquè amb els recursos recaptats per entitats sense afany de lucre puguin ajudar a col·lectius de persones necessitades.

La signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i la Fundació Abadia de Montserrat 2025 ha anat a càrrec del director Territorial de Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, i del director de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, Carles Riba Senserrich. També han estat presents l'abat de Montserrat, Manel Gasch; Bernat Juliol, prior del Monestir i Comissari del Mil·lenari de Montserrat; Efrem de Montellà, prefecte de l’Escolania; el director d'Institucions de Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià; i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Manresa, Antoni Noguera.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.