Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Càritas) Càritas Diocesana de Barcelona ha inaugurat la casa d’acollida Mossèn Pere Oliveras, un projecte que vol donar resposta a la difícil situació que viuen les persones vulnerables a l’hora d’accedir a un habitatge. La casa d’acollida, que es troba al bell mig del barri de Sants de Barcelona, acollirà i acompanyarà a setze persones en risc d’exclusió social.

Durant la inauguració del centre, Josep Lluís Socias, rector de la Parròquia de Santa Maria de Sants ha agraït la feina de les persones que han fet possible aquest projecte, en especial aquelles que van treballar al costat de Mossèn Pere Oliveras. “Mossèn Pere era una persona molt sensible a les problemàtiques socials, i aquest centre vol ser un homenatge a la seva tasca”, ha destacat Mn. Socias.

En nom de la Conselleria de Justícia, Amand Calderó ha agraït la feina de Càritas, i ha destacat que la suma en favor de les causes socials donen sentit a la humanitat. “Al centre de la nostra acció hem de situar-hi la persona, i cal treballar per una societat més justa i igualitària. Acompanyar és la paraula clau per construir un país més integrador”, ha indicat Calderó.

Per cloure la inauguració, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona i president de Càritas Diocesana de Barcelona, Joan Josep Omella, ha procedit a beneir el centre. Omella ha destacat que amb projectes com aquest es referma la importància de donar una segona oportunitat a les persones, cosa que és essencial perquè puguin reinserir-se a la societat. D’altra banda, el Cardenal ha volgut fer arribar un missatge a la comunitat, afirmant que és necessària una societat acollidora, que pugui facilitar, donar eines, i reconèixer el millor de cada persona per reconduir la seva vida.

Finalment, Omella ha fet una crida a les institucions públiques, afirmant que són les que han d’assegurar que les persones disposin d’oportunitats. Tanmateix, Omella ha indicat que l’administració necessita la complicitat de les entitats socials per fer-lo possible, i que la casa d’acollida Mossèn Pere Oliveras n’és un bon exemple. “Aquest projecte és la mostra que som una Església acollidora i amb vocació de servei cap als més vulnerables”, ha conclòs l’Arquebisbe.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.