Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Ho deixa en mans dels experts, biblistes, canonistes, teòlegs... però creu el sínode obre “petits camins, viaranys, que davant d’aquestes situacions noves poden ajudar a ser respostes pastorals noves”. Així ho va explicar aquest dimecres el cardenal Lluís Martínez Sistach en la obertura del curs de la Fundació Joan Maragall que es va celebrar dilluns al Seminari Conciliar de Barcelona.

Acabat de tornar de les sessions del Sínode, l’arquebisbe de Barcelona va fer una valoració molt positiva. “Amb diferents sensibilitats; sí. Amb intervencions diferents; sí. Intervencions contraposades; sí, si... “, però va afegir que és normal que “buscant la veritat” cadascú pugui “interpretar alguns aspectes doctrinals d’una manera o d’una altra”. Arran d’aquest debat, va parlar de petits camins o de viaranys -dues maneres de referir-se a un camí estret- i “no d’esquerdes”. Amb la perspectiva de segon sínode que es farà d’aquí a un any, va deixar en mans dels experts que “estudiïn aquests petits viaranys per si poden porta amb solidesa a una solució pastoral”.

Sistach va relatar la seva sorpresa per què el Sínode va permetre constatar que “també hi ha una globalització dels problemes” de les famílies. Tant a Àsia, Àfrica o Amèrica “hi ha uns corrents culturals que arriben a la joventut i porten aquestes conseqüències de separacions, divorcis, joves que passen els anys s’ajunten i no es casen, matrimonis civils, unions del mateix sexe, problemes també sobre la natalitat... uns reptes que són comuns”.

Ara, però, només s’ha fet el diagnòstic, “uns entremesos que demanen un primer i un segon plat perquè només amb els entremesos quedaríem amb gana”; uns plats que arribaran amb el segon sínode sobre el mateix tema que es farà d’aquí a un any. Sistach també va destacar el papa Francesc ha afavorit el clima “de comunió, de llibertat i de diàleg” i la transparència sobre els debats.

El cardenal Martínez Sistach ha estat l’únic català que ha participat en les sessions d’aquest primer sínode reduït i va ser designat directament pel papa Francesc. Aquí podeu veure la intervenció de Sistach valorant el Sínode sobre la família:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.