Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Claretians) A Cornellà de Llobregat va tenir lloc la darrera Trobada-Recés familiar d’aquest curs amb l’assistència de més d’una vuitantena de persones.

L’encontre, que es va centrar en la Pentecosta, va tenir per lema «Atents a l’alè de l’Esperit». Corresponia a la convocatòria de Pasqua i, per primera vegada, a punt de complir-se els 10 anys de les trobades-recessos familiars, es va fer una activitat d’un sol dia, l'1 de juny. Després de vora 30 activitats de dos dies i a la Casa d’Espiritualitat de Vic, es va veure interessant de canviar la fesomia de l’encontre (simplificar-lo a un sol dia, desplaçant-lo a l’Escola Sant Antoni Maria Claret (SAMC) de Cornellà de Llobregat) i facilitar l’assistència de noves famílies. De fet,es va aconseguir el que es pretenia, prenent-hi part un total de 23 famílies provinents de poblacions (com ara Pallejà, Barcelona, Parets, Igualada, Cornellà, Reus, Terrassa, Abrera, Tàrrega, etc.) i espais diversos (pasqües familiars, Amics d’HORA-3, o la mateixa escola SAMC).

A primera hora del matí, després de la presentació de les diverses famílies, va començar l’activitat per grups d’edat per treballar l’acció de l’Esperit. Els infants fins a 14 anys, en tres grups diferents, van treballar un conjunt de propostes que enllaçaven el missatge amb la creativitat. Pel que fa als adults, van ser protagonistes en primera persona de la sessió amb el títol «Viure des del sentit», va fer Eduard Sala, director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac de la Companyia de les Filles de la Caritat. Cap a les 13 hores es va proposar de fer una activitat en família que tenia per nom «La Capsa de l’Esperit». A partir d’una petita caixa i unes pistes de treball, es pretenia de que tots els membres de cada família fessin un diàleg sobre la vivència personal de grans i adults de qüestions no habituals. A més a més la capsa va servir de repositori dels objectes que, fets de plastilina, es van fer en aquesta estona prèvia al dinar.

Tot seguit l’àpat al dinar de l’escola i a les quatre de la tarda els assistents enfilaven els darrers compassos de la trobada, amb l’Eucaristia que animà el pare Màxim Muñoz. Aquesta celebració va servir per exposar tota la feina feta al llarg del dia i per aprofundir en el que és l’acció de l’Esperit. En finalitzar la missa es feu una revisió de com havia anat la jornada, prèvia a la foto de família final i l’hora dels adéus. La propera trobada-recés familiar és previst que es faci els dies 29 i 30 de novembre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.