Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Sagrada Família 20-10-23
Fotografia: Sagrada Família.

Sagrada Família Després de la coronació de les torres dels evangelistes Mateu i Joan aquest setembre, la Sagrada Família convida la ciutadania a celebrar la finalització del conjunt escultòric que envolta la torre de Jesús. Per aquest motiu, la basílica ha organitzat una programació d'actes que tindran lloc durant el mes de novembre amb un punt àlgid: el 12 de novembre, quan s'il·luminaran les quatre torres alhora per primera vegada.

El plat fort de la celebració serà diumenge 12 de novembre. A les 17.30 h tindrà lloc la celebració d’una missa solemne oficiada per l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i concelebrada pel nunci apostòlic i els bisbes auxiliars de Barcelona, amb la posterior benedicció de les quatre torres. A continuació, la Sagrada Família il·luminarà per primer cop els terminals de les quatre torres dels evangelistes, commemorant així la seva culminació. Aquesta encesa perdurarà fins després de Nadal.

Castells, concerts i col·loquis per celebrar dues noves torres

D'altra banda, el dissabte 4 de novembre a les 11 h, la Banda Municipal de Barcelona omplirà de música la basílica en el seu primer concert a la Sagrada Família. Sota la batuta del seu director titular, José Rafael Pascual-Vilaplana, el concert 'Entre el cel i la terra' oferirà un repertori pensat per a l’ocasió que rendirà homenatge a la simbiosi entre la natura, la fe i l’art que representa la Sagrada Família.

El temple convida la ciutadania a gaudir d’aquest concert amb el sorteig de 320 entrades dobles. Totes les persones interessades podran inscriure’s al sorteig a través d’un formulari disponible la pàgina web de la Sagrada Família i a les seves xarxes socials, entre les 10 h del 23 d’octubre i les 21 h del 26 d’octubre. El sorteig se celebrarà el dijous 26 d’octubre, i les persones guanyadores rebran les instruccions per correu electrònic per gaudir de les seves entrades.

El dissabte 11 de novembre a les 11 h, al davant de la façana del Naixement, tindrà lloc una trobada castellera amb quatre colles de la ciutat: els Castellers de la Sagrada Família com a amfitrions, els Castellers de Sants, els Castellers de Sarrià i la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample. En aquesta ocasió, els Castellers de la Sagrada Família s’aplegaran amb la resta de colles per representar les quatre torres dels Evangelistes.

La Sagrada Família proposa un concurs de dibuixos amb la voluntat de fer partícips els joves de la inauguració de les torres dels evangelistes

El dia 16 de novembre, a la Casa de l’Almoina, al Museu Diocesà, tindrà lloc un col·loqui sobre el significat dels quatre evangelistes i la seva màxima expressió artística a les torres de la Basílica de la Sagrada Família. Serà a les 19 h i es comptarà amb la participació de Robert Baró, canonge de la Catedral de Barcelona i director del Secretariat diocesà de patrimoni cultural de l’arxidiòcesi de Barcelona; Margarida Bofarull, delegada diocesana de Pastoral de Fe i Cultura de l’arxidiòcesi de Barcelona; Maria Garganté, doctora en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i membre de la Comissió Artística de la Sagrada Família; Jordi Faulí, arquitecte director de la bsílica de la Sagrada Família, i Josep Maria Turull, canonge de la Catedral de Barcelona i rector de la Sagrada Família. Aquest col·loqui neix de la col·laboració que hi ha entre la Sagrada Família i la Catedral de Barcelona pel treball pastoral, la litúrgia i el ressò cultural i religiós.

El 18 de novembre es convocarà un concurs de dibuix, adreçat a estudiants d’entre 16 i 25 anys que cursin estudis d’ensenyaments artístics. El concurs es durà a terme de les 8.30 h a les 14 h a la basílica de la Sagrada Família.

L’activitat que es proposa serà una descoberta de la Sagrada Família a través del dibuix del natural a l’aire lliure, tot donant la benvinguda a un nou cicle en la forma de representar aquest edifici tan emblemàtic. L’objectiu de la proposta no és el resultat final dels dibuixos, sinó el coneixement sobre l’edifici durant el procés, amb la voluntat de fer partícips els joves perquè també visquin la Sagrada Família i expressin les seves impressions a través del dibuix.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.