Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
hort salesians
L'hort de l'escola Salesians Ciutadella | Salesians
Galeria d'imatges

SALESIANS La presència dels horts escolars a les escoles salesianes cada cop és un projecte més consolidat. La institucció el valora positivament i assegura que apropa als infants a la terra, i estableix un vincle amb la cura del medi ambient i la necessitat de viure en harmonia com a espècies i ser conscients que tots ens hem de cuidar en el “cicle de la vida”.

A més, des de Salesians Ciutadella, afegeixen que "l’hort aporta una sèrie d’estratègies gratificants i úniques per l’alumnat". Segons expliquen, ofereix un context idoni per aprendre a pensar, per educar emocionalment, per tenir domini de les habilitats socials, tot emmarcat de manera pràctica, vivencial i manipulativa.

Molts dels infants que ara hi treballen en ell, no havien vist mai quin és el procés que es produeix per créixer un tomàquet, un enciam o les maduixes. Els impressiona "que a partir d’una flor pugui créixer un fruit, que hi ha plantes que no neixen a partir d’una flor, sinó que és des de l’arrel… I aquest moment és màgic, i tant mestres com alumnat el gaudim i desconnectem molt", expliquen des de Salesians.

molts infants no havien vist mai quin és el procés que es produeix per créixer un tomàquet, un enciam o les maduixes

A més dels objectius propis del procés de plantar, créixer, cuidar i recollir, el projecte de l’Hort escolar a Ciutadella treballa la conscienciació pel medi ambient i mostra valors com la responsabilitat i el compromís. En la mateixa línia, potencia el treball en equip entre l'alumnat i els hi aporta un contacte directe amb la terra i amb els aliments quotidians. A més amés, l'escola defensa que el programa estimula els sentits, la creativitat i la imaginació dels infants i desenvolupa les seves habilitats motrius.

El projecte d’Hort escolar no és exclusiu de Salesians Ciutadella. Aquesta és una experiència que es duu a terme en altres presències salesianes com ara Alcalá de Guadaíra, Palma del Río, Salesians Carmona, Alacant, Salesians La Orotava i Ripoll, entre d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.