Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

Justícia i Pau La parròquia de la Puríssima de Sabadell ha acollit aquest dissabte la primera trobada d’ecoparròquies, una xarxa de parròquies ecosolidàries que impulsen la conversió ecològica integral en el si de les seves comunitats parroquials. La iniciativa, que promou Justícia i Pau, respon a la crida a "escoltar el clam de la Terra i el clam dels pobres" que fa el papa Francesc a l’encíclica Laudato si’.

La trobada s'ha iniciat amb una pregària i ha comptat amb la presentació de diversos projectes de la xarxa de parròquies que s'han dut a terme en els últims mesos. Concretament, s'ha parlat de la celebració del Temps de la Creació; de la incorporació dels elements de la conversió ecològica integral en els temps litúrgics habituals i en la catequesi; dels nous espais de connexió espiritual amb la creació; d'accions pràctiques per a una gestió més ecològica; d'accions solidàries; i d'accions de sensibilització per la ciutadania.

En la jornada, el grup d'Ecologia i Justícia també ha presentat tres noves iniciatives, complementàries a les ecoparròquies.

Una xarxa de 150 entitats i comunitats que creuen en l'ecologia

Ecoparròquies és un projecte que vol generar una profunda espiritualitat ecosocial capaç de generar canvis de mentalitat i d’hàbits en les comunitats cristianes vers una manera de viure més fraternal i més respectuosa amb la creació i un fort compromís socioambiental en col·laboració amb totes les entitats de l’entorn parroquial que treballen per l’ecologia integral i la justícia global.

Actualment, en formen part més de 150 entitats i comunitats catòliques d’arreu de Catalunya, entre les quals les 63 parròquies a les quals anava adreçada aquesta convocatòria que tenia com a objectiu posar en comú les experiències que s’estan portant a terme a les diferents comunitats parroquials per tal d’aprendre les unes de les altres.