Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
xammar-tgn-4
Fotografia: Jesuïtes.
Galeria d'imatges

Jesuïtes La comunitat de Sant Josep Obrer de Torreforta, a Tarragona, ha acomiadat aquest cap de setmana el jesuïta Paco Xammar, vinculat a la parròquia des del 15 d'agost de 1966, ara fa més de 50 anys. Xammar, que es traslladarà al barri del Clot de Barcelona, ha rebut l'agraïment per l'acompanyament i la "presència eficaç" als barris de Torreforta i també el de la Florida.

L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha presidit l'eucaristia amb motiu del comiat de Xammar que s'ha celebrat aquest diumenge. Planellas ha fet un repàs dels orígens del barri als anys 50 i 60, nascut de la immigració d'aquella època. Per a Planellas, construir barri i comunitat cristiana acollidora va ser un dels primers reptes d'aquella època.

A l'homilia, Planellas ha agraït el compromís, la coherència i el treball per la dignitat de les persones i la promoció del barri. De la feina de Xammar, l'arquebisbe també ha destacat el missatge de Jesús que s'ha pogut viure, i la presència viva de l'Església a les perifèries.

L'eucaristia ha acabat amb unes paraules de Xamar que ha recordat que "la major dignitat que tenim és pel fet de ser fills i filles de Déu, germans els uns dels altres". "Això no és una cosa que ens hàgim guanyat, sinó un do rebut", ha reblat.

Una diversitat de generacions d'activistes

Aquesta celebració eucarística ha tancat les trobades d'agraïment a Paco Xammar que es van iniciar dissabte amb un acte cívic a la plaça del barri de la Floresta, organitzat pel comitè Oscar Romero, al que ha estat estretament vinculat i compromès al llarg de molts anys.

En aquest acte, entitats socials, polítiques i cíviques van glossar la valuosa aportació de Xammar en la defensa dels drets i la promoció dels barris perifèrics. En la mateixa línia, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va dir que costaria imaginar una Tarragona sense les aportacions significatives de Paco Xammar i la diversitat de generacions d'activistes que ell va ajudar a formar.

També es va recordar el compromís social viscut de la mà del jesuïta amb les seves experiències d'intercanvi a Centreamèrica, especialment a Nicaragua.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.