Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

CR Aquest dimarts al matí, una representació de la Coordinadora de Dones Creients Alcem La Veu ha entregat al cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, les conclusions del Sínode de dones que ha impulsat l'organització internacional Catholic Women's Council en els darrers mesos. Amb el document de conclusions, les feministes creients han fet arribar una carta on demanen a l'arquebisbe una trobada "per parlar sobre possibles propostes en un entorn de diàleg i escolta mútua".

El document que han entregat recull la reflexió, les experiències i les pregàries de les dones que han participat en aquest procés sinodal internacional. L'organització ha demanat a les diverses coordinadores que facin arribar a les respectives diòcesis el treball fet "perquè tinguin la informació de primera mà".

El Sínode de dones és una proposta de la Catholic Women's Council, de la qual forma part la Coordinadora de Dones Creients Alcem La Veu. Juntament amb altres organitzacions, la Catholic Women's Council ha coordinat sessions d'escolta i discerniment amb dones catòliques de més de 60 organitzacions de tots els continents que treballen pel reconeixement de la plena dignitat i igualtat de les dones a l'església.

Des de la coordinadora Dones Alcem La Veu expliquen que han treballat durant nou mesos organitzant tallers sobre cin eixos diferents que han tractat per a poder arribar a les conclusions que ara es presenten.

El document es va lliurar a la sotssecretària del Sínode de bisbes, Nathalie Becquart, aquest 4 d'octubre a Roma.