Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
isabel-correig
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus ha acollit l'acte de presentació del llibre Què n'has fet del teu germà? La resposta de la Maria Isabel Correig (1940 - 2020). Xavier Correig, germà de la missionera, ha estat present en l'acte d'aquest dimecres i ha assegurat que la seva germana "va portar el seu missatge fins a les últimes conseqüències durant cinquanta anys".

En la seva intervenció, ha destacat "la gran determinació que tenia, perquè abans dels 20 anys ja sabia què volia ser missionera". Correig ha posat de manifest que quan la seva germana va deixar la Congregació del Sagrat Cor "va trobar suport i ajuda a l’Arquebisbat de Tarragona, a la Delegació de missions, i diverses parròquies hi van col·laborar" per tal de desenvolupar la seva tasca a Kinshasa, on va crear "la seva gran família".

Per la seva part, Josep Bofarull, autor del pròleg de la publicació, ha destacat algunes frases del llibre que ha qualificat de "testimoni impressionant". Entre altres, ha afirmat que "només es pot ser missioner si es viu una veritable fraternitat, una fraternitat sense barreres".

La presentació del llibre ha comptat, també, amb la participació de la Delegada diocesana per a l’activitat missionera i la cooperació entre les Esglésies, Maria del Mar Cugat. "És una alegria poder fer memòria de la nostra estimada Maria Isabel Correig i celebrar la seva vida, però al mateix temps tenim un sentiment de tristor perquè presentem un llibre, les seves memòries, escrites amb la pressa que la seva malaltia va provocar", ha afirmat.

Cugat ha assegurat que Correig "se sentia un arbre més a Kinshasa" i que "encara protegeix Ekolo ya Bondeko i a tots aquells que, ara com ara, en formen part". Per altra banda, ha convidat a llegir el llibre sencer "per anar descobrint les vivències de cinquanta anys entregada a la missió i als més necessitats".

Per últim, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha recordat els moments que havia passat amb Correig a l’Ajuntament de la ciutat, "on ens explicava tot el que feia amb un somriure de veritat, de serenitat i ple de força". A més, la presentació ha comptat amb la presència de la Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Teresa Pallarès, i un bon nombre de familiars, amics i seguidors de la missionera.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.