Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Fundació Mauri) Al voltant de les festes del Corpus n'han sorgit entremesos i elements festius catalans diversos. Aquest serà el contingut de la conferència que Carles Riba, estudiós del món de la cultura popular, pronunciarà el proper dimecres 15 de juny a les 20:00 h a la Fundació Maurí, en el marc de la celebració del Corpus de la Garriga.

Sota el títol 'La vessant patrimonial de la festa de Corpus’, Mauri explicarà com el Corpus Christi es va convertir en una festa que trascendia el significat pròpiament religiós, esdevenint una celebració total on s'hi interrelacionaven diverses sensibilitats. La Processó del Corpus començà a assentar les bases del que acabarà sent el model festiu català que avui en dia coneixem.

A més a més, es posarà èmfasi en com aquest model sorgint del Corpus va ser copiat i traslladat a les festes patronals de pobles i ciutats del país coincidint amb l'auge de les Festes Majors i la minvant rellevància social del Corpus Christi. La segona part de la ponència anirà encaminada en obrir un espai de reflexió sobre què entenem per festes patrimonials i com s'ha de tractar el patrimoni immaterial de les celebracions.

L’acte comptarà amb un breu parlament de benvinguda de Víctor Rodríguez, secretari del patronat de la Fundació Maurí i acabarà amb un refrigeri al jardí de la Fundació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.