Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de la solemnitat del Corpus Christi, dia de la caritat

(GIEC) Diumenge 19 de juny, solemnitat del Cos i la Sang de Crist, també coneguda com a Corpus Christi, l’Església celebra el dia de la caritat. La Solemnitat del Corpus Christi ens convida a contemplar i celebrar el gran do de la presència real de Crist viu entre nosaltres en el seu cos entregat i en la seva sang vessada per a la vida del món.

Els elements festius de la festa del Corpus centraran una conferència a la Garriga

(Fundació Mauri) Al voltant de les festes del Corpus n'han sorgit entremesos i elements festius catalans diversos. Aquest serà el contingut de la conferència que Carles Riba, estudiós del món de la cultura popular, pronunciarà el proper dimecres 15 de juny a les 20:00 h a la Fundació Maurí, en el marc de la celebració del Corpus de la Garriga.

Per primera vegada, l’ou com balla al Seminari Conciliar de Barcelona

(CPL) Per primera vegada, al claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar de Barcelona (SCB) es podrà visitar, del 14 al 18 de juny, l’ou com balla i una catifa floral inspirada en un dels vitralls de la capella de la residència de Sant Josep de la Muntanya del SCB, disseny de Llucià Navarro, 'Jo soc el Pa de Vida'.

El Corpus de Barcelona, Festa Patrimonial d’Interès Nacional

(Generalitat) El Govern, a proposta del Departament de Cultura, ha aprovat declarar la celebració del Corpus de Barcelona Festa Patrimonial d’Interès Nacional i inscriure aquesta designació en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Els bisbes parlen de la solemnitat del Corpus Christi, dia de la caritat

(GIEC) Diumenge 6 de juny, l’Església celebra la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, també coneguda com a Corpus Christi, el dia de la caritat. La Solemnitat del Corpus Christi ens convida a contemplar i celebrar el gran do de la presència real de Crist viu entre nosaltres en el seu cos entregat i en la seva sang vessada per a la vida del món.

El Corpus s’instal·la al Museu Diocesà de Barcelona

(Església Barcelona) El Corpus Christi és una de les celebracions més antigues i lluïdes que s’han celebrat a la capital catalana al llarg de la història, a la qual sempre ha estat convidada a participar tota la ciutadania.

Què diu la festa de Corpus a les dones d’Església?

(Laura Mor –CR) Vincles i coresponsabilitat. Això és el que volen enfortir el col·lectiu de dones creients Alcem la Veu per la festa de Corpus. Aquest dijous convoquen amb format virtual la 'Pregària amb sororitat Corpus'. En la festivitat que posa al centre el cos i la sang de Crist, el col·lectiu de dones d’Església pregarà des d’una “espiritualitat corporal”. 

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts